Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Arī svētdien arēnā apsargiem nepatīk ironisks plakāts par Lipmanu

© facebook.com/ Rūdolfs Kugrēns

Vakar noslēdzās olimpiskās kvalifikācijas turnīrs hokeja, kurā diemžēl Latvijas hokeja izlase neizcīnīja olimpisko ceļazīmi. Lai gan arī šoreiz lielākā uzmanība bija jāpievērš notikumiem laukumā, līdzjutēju uzmanību piesaistīja kādi drosmīgi jaunieši, kuri nekautrējās ironizēt par Latvijas hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu.

Arī šis olimpiskais kvalifikācijas turnīrs izcēlās ne vien ar notikumiem laukumā, bet arī ārpus tā. Neilgi pirms spēļu sākuma par atkāpšanos no hokeja izlases galvenā trenera amata paziņoja Leonīds Beresņevs. Bijušais Latvijas izlases treneris arī nekautrējās pastāstīt, ka vairākus mēnešus nav saņēmis algu par padarīto. Tikmēr Kirovs Lipmans taisnojās, ka alga nav samaksāta vien vienu mēnesi, jo grāmatvede esot atvaļinājumā.

Protams, tie, kur aktīvi seko notikumiem Latvijas hokeja vidē, zina, ka Beresņeva pastāstītajā noteikti sava daļa taisnības ir. Lai gan Lipmans steigā valstvienībai atrada jaunu treneri- Haraldu Vasiļjevu, hokeja fani ne tikai sociālajos tīklos, bet arī arēnā nekautrējās paust savu viedokli par visiem notikumiem.

Ja pirms pāris dienām no Arēnas "Rīga" tika izraidīti līdzjutēji, kuri bija izgatavojuši plakātu ar tekstu "Lipman, atkāpies", tad no svētdien notikušās spēles izraidīja arī divus vīriešus, kuri ar plakātu "Lipmanu par prezident" it kā pauda atbalstu hokeja federācijas vadītājam. Tiesa, hokeja federācijas prezidenta noskaņojums vakar varētu būt bijis ne pārāk labs ne vien komandas zaudējuma dēļ, bet arī tāpēc, ka fani, kas atradās arēnā brīdī, kad uz lielā kuba parādīja Lipmanu ložā, nekautrējas izsvilpt viņu.

Tikmēr puiši, kurus arī vakar apsargi palūdza iziet no arēnas vai noņemt plakātu sociālajā tīklā facebook raksta: "Šovakar arēnā no visas sirds atbalstījām Kirovu un Latvijas izlasi. Apsargiem nepatika."