Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Viljamsa startē ar iespaidīgu servēšanu un Makarovas sagraušanu

© SCANPIX

Seškārtējā čempione Serēna Viljamsa "US Open" pirmajā mačā izcēlās ar lielisku servēšanu, nodrošinot vieglu 6:3, 6:3 uzvaru pār Jekaterinu Makarovu.

Viljamsa nebija spēlējusi kopš 9. augusta, kad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs kļūdām bagātā mačā zaudēja iepriekš vienmēr uzvarētājai Eļinai Svitoļinai. Ranga līderei Brazīlijā bija pleca savainojums, kas ar 4:6, 3:6 zaudētajā mačā ļoti ietekmēja servēšanu. Serēnai bija viens geims, kurā viņa izcēlās ar piecām dubultkļūdām.

Otrdienas vakarā Ņujorkā 22 "Grand Slam" titulu īpašniece servēja daudz labāk un izcēlās ar patiešām iespaidīgu servēšanu - 12 eisi, tikai viena dubultkļūda, ar pirmo servi uzvarot 28 no 31 punkta! Makarovai nebija nevienas breika iespējas, uzņemšanā spējot uzvarēt tikai 10 izspēlēs.

Kamēr servēšana Viljamsai bija ļoti labā līmenī, izspēlēs daudz kļūdu, kas liedza uzvarēt ar vēl lielāku pārsvaru. 1. setā viņai bija tikai viens breiks, kas iegūts sestajā geimā. Makarova arī 2. setā uzvarēja trijos geimos, taču šajā setā amerikānietei pārsvars bija lielāks, jo Makarova divus no trim geimiem dabūja, tajos atspēlējot pa vienai breikbumbai.

Viljamsa 2012. gadā Makarovai ar 2:6, 3:6 smagi zaudēja "Australian Open" 4. kārtas mačā, bet Ņujorkā Krievijas tenisisti uzvarējusi visās trīs spēlēs un vienmēr to izdarījusi ļoti pārliecinoši - 2012. gadā 3. kārtā bija 6:4, 6:0, divus gadus vēlāk pusfinālā 6:1, 6:4, bet šogad tātad zaudēti seši geimi. Mačs ilga tikai 62 minūtes.

Serēnas māsai Venusai, kura pirmajā mačā 2:42 stundu ilgā cīņā ar 6:2, 4:6, 7:5 uzvarēja Katerinu Kozlovu, šonedēļ Ņujorkā notiekošās sacensības ir 72. "Grand Slam" turnīrs, uzstādot rekordu. Iepriekšējo viņa kopš Vimbldonas dalīja arī citu amerikānieti Eimiju Freizeri (71). Savukārt 3. vietā ar 67 turnīriem ir Martina Navratilova. Serēnai šonedēļ ir 65. "Grand Slam" turnīrs.

Amizantā veidā no "sausās" uzvaras izvairījās Simona Halepa, kura mačā pret Kirstenu Flipkensu bija vadībā ar 6:0, 5:0 un 40:30 jeb mačbumbu ar savu servi. Halepai turpinājumā dubultkļūda un divi sitieni autā, ļaujot Flipkensai iegūt pirmo no saviem diviem geimiem. Beļģijas tenisiste veiksmīgo izvairīšanos no 0:6, 0:6 zaudējuma atzīmēja ar roku pacelšanu gaisā. Vairāk par diviem geimiem iegūt gan viņai nebija lemts.

Ko neizdarīja Halepa, to paveica Karla Svaresa Navarro, pazemojot šogad tikai četros WTA mačos uzvarējušo Brazīlijas tenisisti Telianu Pereiru, kurai ērtākais segums ir māls. Svaresa Navarro piekto reizi WTA līmeņa spēlē uzvarēja ar 6:0, 6:0. "US Open" viņai tas izdevies otro reizi, pirmā bija pirms trim gadiem pret amerikānieti Lorenu Deivisu.

Anas Ivanovičas zaudējums ar 6:7(4), 1:6 čehietei Denisai Allertovai nav pārsteigums, bet pieminēšanas vērts gan ir. Bijusī ranga līdere kopš kāzām ar vācu futbolistu Bastianu Švainštaigeru nav uzvarējusi nevienā mačā un otrdien cieta jau piekto zaudējumu pēc kārtas.