Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Krievu futbolists: Ja sauktu, no Maskavas pie "Barcelona" ietu kājām

© Scanpix

Krievijas Premjerlīgas kluba Maskavas "Lokomotiv" 20 gadus vecais pussargs Aleksejs Mirančuks noraidījis vairāku klubu piedāvājumus, toties pie "Barcelona" būtu gatavs doties ar kājām.

"Taisnība, ka man piedāvājumu izteica gan Maskavas "Spartak", gan Sanktpēterburgas "Zenit". Aģents teica, lai runāju un izlemju. Padomāju un izlēmu, ka palikšu Maskavas "Lokomotiv", kur viss apmierina. Ir līgums, tāpēc pagaidām neesmu gatavs skatīties citos virzienos. Klubā jūtos komfortabli," sacīja Aleksejs Mirančuks.

"Jā, bija arī beļģu "Anderlecht" variants, taču tur situācija bija citāda. Ja līgumā būtu punkts par izpirkuma summu, tad varētu runāt. Taču kontraktā ir punkti, kurus nedrīkst ignorēt," turpināja Mirančuks. "Protams, ja pasauktu "Barcelona", būtu gatavs no Maskavas iet ar kājām. Vienmēr paticis viņu demonstrētais futbols, vienmēr esmu pārdzīvojis par šo komandu."

20 gadus vecais futbolists pagājušajā sezonā Krievijas Premjerlīgā 27 spēlēs guva divus vārtus. Mirančuks 2014. gadā tika atzīts par Krievijas čempionāta labāko jauno spēlētāju, bet pērn saņēma balvu kā visas Krievijas labākais jaunais spēlētājs.

Viņš aizvadījis divus mačus un guvis vienus vārtus Krievijas valstsvienībā. 2015. gadā tieši Mirančuka vārti palīdzēja Maskavas "Lokomotiv" izcīnīt Krievijas kausu.