Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Izlasei pievienojas Masaļskis, pret dāņiem vārtos arī Gudļevskis

© F64

Vienīgo pārbaudes maču pirms 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra aizvadīs Latvijas valstsvienība, kuras vārtus duelī pret Dāniju sargās gan Kristers Gudļevskis, gan Edgars Masaļskis.

Latvijas valstsvienības jaunais galvenais treneris Haralds Vasiļjevs vēl pirms treniņnometnes sākuma no sastāva svītroja trīs hokejistus: aizsargu Kristapu Zīli un uzbrucēju Māri Bičevski no Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo", kā arī pieredzējušo Alekseju Širokovu, kurš spēlē Krievijas pēc spēka otrajā līgā un pavasarī piedalījās pasaules čempionātā.

Šodien lieks kļuvis ceturtais - Jānis Kalniņš, kurš aizvada pirmo sezonu Rīgas "Dinamo", lai gan regulārā čempionāta ietvaros laukumā vēl nav devies. Drīzumā Latvijas izlasei pievienosies Šveices vicečempions Elvis Merzļikins no "Lugano", kamēr Toljati "Lada" vārtsargs Edgars Masaļskis jau ir ierindā.

Plānots, ka maču Latvijas valstsvienības vārtos sāks Kristers Gudļevskis, bet vidū viņu nomainīs Masaļskis. Kapteiņa pienākumus pildīs Lauris Dārziņš, bet viņam palīdzēs Miks Indrašis un Rīgas "Dinamo" kapteinis Gints Meija. Pirmo uzbrucēju virknējumu Dārziņš veidos kopā ar Miķeli Rēdlihu un Čehijā spēlējošo centru Andri Džeriņu. Kā 13. uzbrucējs mačam tiks pieteikts Kaspars Saulietis.

Jau vēstījām, ka Dānijai, kas olimpisko kvalifikāciju aizvadīs Minskā pret baltkrieviem, slovēņiem un poļiem, ierindā ir astoņi spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas klubiem - viens vārtsargs, viens aizsargs un seši uzbrucēji. Rezultatīvākais bija Franss Nīlsens, kurš sakrāja 52 punktus un noslēdza līgumu uz sešiem gadiem par 31,5 miljoniem dolāru.