Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

KHL pirmās nedēļas labākie: divi čehi un zviedrs

© SCANPIX

Kontinentālās hokeja līgas devītā sezona turpina uzņemt apgriezienus, un nosaukti pirmās nedēļas labākie spēlētāji. Divi no trim pārstāv Austrumu konferences vienības un visi ir leģionāri.

Par labāko vārtsargu atzīts čehs Dominiks Furhs no Omskas "Avangard", kurš palīdzēja komandai uzvarēt trijās no trim spēlēm, kopā ielaižot tikai divus vārtus. Viņa kontā 96,15% atvairīto sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaistās 0,67 ripas.

Par labāko aizsargu atzīts čehs Adams Polāšeks, kurš pievienojās Novosibirskas "Sibir" un aizvada pirmo sezonu Kontinentālajā hokeja līgā. Viņš palīdzēja izcīnīt divas uzvaras trīs mačos, izceļoties ar četrām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Par labāko uzbrucēju atzīts zviedrs Andrē Petešons no "Sochi". Arī viņš palīdzēja komandai uzvarēt divās spēlēs, turklāt abās tika pie rezultativitātes punktiem. Pret Rīgas "Dinamo" viņš izdarīja divas piespēles, bet pret Helsinku "Jokerit" guva visus trīs savas komandas vārtus, uzvaras ripu iemetot pēdējā minūtē.

Par labāko jauno spēlētāju atzīts Novosibirskas "Sibir" vārtsargs Aleksejs Krasikovs, kurš trīs spēlēs guva divus panākumus, vienā neielaižot ripu savā cietoksnī. Krasikova kontā 95,45% atvairīto metienu un 1,68 vidēji mačā ielaistās ripas. Viņa sausā sērija pašlaik stiepjas 92 minūtes un 11 sekundes.