Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš uzzina pretiniekus Pasaules tūres finālā

© F64

Pēc šodien atjaunotā FIVB Pasaules tūres ranga tapuši zināmi astoņi pludmales volejbola pāri, kas piedalīsies sezonas finālsancesībās Toronto. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vietu tajās bija nodrošinājuši jau iepriekš.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar ar trešo vietu Longbīčas „Grand Slam” turnīrā nodrošināja uzvaru Pasaules tūres sezonas kopvērtējumā, taču priekšā vēl sezonas finālsacensības Kanādā. Tās notiks Toronto 13.-18. septembrī, un tajās piedalīsies 12 pludmales volejbola pāri.

Astoņi no tiem noteikti pēc ranga, kurā Samoilovs un Šmēdiņš ieguva pirmo vietu. Labāko astotniekā bija veseli trīs ASV pāri, kamēr katru valsti finālsacensībās drīkst pārstāvēt ne vairak ka divi pāri, līdz ar to astotās vietas īpašnieki Gibs un Patersons finālā nepiedalīsies. Viņu vietu ieņems ranga devītās vietas īpašnieki poļi Fijaleks un Prudels.

Līdz ar to pa diviem pāriem jau garantējušas Polija un ASV, kamēr Meksikai, Brazīlijai, Itālijai un Latvijai būs pa vienam pārstāvim. Tālu no labāko desmitnieka sezonu nenoslēdza arī Mārtiņš Pļaviņs un Haralds Regža, ieņemot 14. vietu. Līdz labāko devītniekam, kas ļautu spēlēt finālsacensībās, viņiem pietrūka 380 punktu.

Finālā Toronto kopumā piedalīsies 12 pāri. Vēl par četriem FIV paziņos vēlāk. Turnīra sistēma paredz divas apakšgrupas, kuras izspēlē apļa turnīru, kam seko ceturtdaļfināls ar abu grupu četrām labākajiem pāriem.
Pagājušās sezonas Pasaules tūrs finālsacensībās Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš nemaz nepiedalījās, nesaņemot arī turnīra rīkotāju uzaicinājumu, tāpat kā neviens cits Latvijas pāris.