Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Ventspilī" pēc trīs sezonu pārtraukuma atgriežas Kempbels

© F64

Latvijas basketbola komandu ”Ventspils” papildinājis nigēriešu izcelsmes ASV uzbrucējs Folerins Kempbels, portālam Sportacentrs.com apstiprināja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Sadarbība ar Folerinu Kempbelu jau apstiprināta oficiāli, un līgums noslēgts uz vienu sezonu, norādīja Ralfs Pleinics. Kepmbels „Ventspili” pārstāvēja jau iepriekš, 2012./13. gada sezonā, kad vidēji mačā LBL sezonā izcēlās ar 11.3 punktiem, 4.2 atlēkušajām bumbām un 2.2 rezultatīvām piespēlēm. „Ventspils” šajā sezonā gan palika otrajā vietā aiz VEF gan regulārajā sezonā, gan finālsērijā, kurā Kempbels vidēji mačā sameta 15.6 punktus, taču ar Kempbela palīdzību kļuva par BBL čempioni.

„Kempbels ir spēlētājs, kurš var darboties trijās pozīcijās,” komandas papildinājumu raksturoja Ralfs Pleinics. „Pamatā gan centīsimies viņu izmantot kā 3-2 spēlētāju (trešā un otrā numura pozīcijās). Uzskatu, ka viņš ir pietiekami labs aizsargs, tāpat arī tika ņemti vērā citi apstākļi - Kempbels jau ir spēlējis „Ventspilī”, bet pagājušajā sezonā jau spēlēja kopā ar Šeiku Mbodžu, kurš arī šovasar pievienojās komandai. Taču tas nebija noteicošais - noteicošais apstāklis bija viņa kā basketbolista kvalitātes un spējas spēlēt vairākās pozīcijās.”

ASV dzimušais basketbolists iepriekšējo sezonu aizvadīja Polijas līgas komandā „Czarni Slupsk”, par kuras galveno treneri šovasar kļuvis Roberts Štelmahers, bijušais „Ventspils” galvenais treneris. Kempbela vienīgā sezona „Ventspilī” bija Štelmahera pirmā šajā amatā.

Poļu kluba sastāvā Kempbels kļuva par Polijas čempionāta bronzas ieguvēju un regulārajā sezonā guva 11.7 punktus vidēji spēlē, laukumā pavadot 27 minūtes, taču uzrādīja vienu no zemākajām trīspunktu metienu precizitātēm savā karjerā, trāpot vien 26.5% tālmetienu. „Ventspilī” viņš savulaik meta ar 40% precizitāti. Pēc „Ventspils” atstāšanas Kempbels spēlējis arī Itālijas „Enel Brindisi” un „Orlandina Basket” vienībās,kā arī Vācijas augstākajā līgā „Neckar Ludwigsburg” sastāvā.

Šobrīd "Ventspilij" ir līgumi 13 spēlētājiem: Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Žeļoni, Šeiku Mbodžu, Māri Ziediņu, Villiju Dīnu un Ronaldu Zaķi. Pleinics gan nevēlējās norādīt, ka komandas komplektācija ir noslēgusies, jo to jebkurā brīdī var ietekmēt citi faktori, kas mudinās uz pārmaiņām.