Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Vasiļjevs: Vadīt izlasi man vienmēr bijis liels gods

© F64

“Sagaidu no puišiem to pašu, ko federācijas vadība no manis. Man ir izstrādāti septiņi punkti, kurus cenšos ievērot un ņemt vērā. Darbs, disciplīna, fiziskā sagatavotība, komunikācija, entuziasms, pacietība un komanda – tie ir punkti, uz kuriem es balstu savu darbu,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka hokeja izlases jaunais galvenais treneris Haralds Vasiļjevs, kurš no federācijas puses pirmo reizi ticis uzrunāts aizvadītajā piektdienā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācija svētdienas rītā apstiprināja izmaiņas hokeja izlases vadībā. Leonīds Beresņevs atstājis izlases galvenā trenera amatu, bet viņa vietā nozīmēts Haralds Vasiļjevs, kurš šajā amatā atgriežas pēc 15 gadu pārtraukuma un mazāk nekā nedēļu pirms OS atlases sākuma.

Runājot par izmaiņām, kas varētu tikt veiktas kandidātu sarakstā Vasiļjevs izsakās visai izvairīgi, taču neslēpj, ka tādas būs un jau ir veiktas. “Šobrīd mēģinām apzināt visus, kuri palikuši ārpus iepriekš publiskotā kandidātu saraksta. Esmu pārņēmis tos spēlētājus, kuri jau bija apzvanīti. Tur nešaubīgi trūkst vairāki spēlētāji, kurus es vēlētos redzēt izlasē. Darbs šajā virzienā notiek. Mēģināsim šos jautājumus sakārtot, cik ātri vien iespējams, jo laika ir ļoti maz,” situāciju komentē Vasiļjevs, atklājot, ka kandidātu loku noteikti papildinās Kaspars Saulietis un Edgars Kulda.

Leonīds Beresņevs atlūgumu Latvijas Hokeja federācijā iesniedza 25. augustā. Pirmo zvanu no LHF vadības Vasiļjevs saņēmis piektdien (26. augustā), bet jau svētdien tikās ar izlases kandidātiem, lai prezentētu treniņu plānu, kā arī savu redzējumu, kā komanda gatavosies gaidāmajam turnīram. “Pirmo zvanu saņēmu piektdien, ilgi nedomāju, tikai aprunājos ar Jelgavas kluba vadību, lai saprastu viņu nostāju. Darbs ar klubu man tomēr ir un būs pamatdarbs. Jelgavnieki mani pilnībā atbalsta. Vadīt izlasi man vienmēr bijis liels gods,” pauž Vasiļjevs.

Uz pirmo kopīgo treniņu Vasiļjeva vadībā izlase pulcēsies jau šovakar “Arēnā Rīga”, bet pirmā un vienīgā pārbaudes spēle pret dāņiem paredzēta rītvakar.