Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Samoilovam un Šmēdiņam bronza Longbīčā

© F64

FIVB Pasaules tūres Longbīčas „Grand Slam” posma spēlē par trešo vietu šovakar Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pieveica Itālijas pāri Aleksu Randžēri un Marko Kaminati.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmā seta sākumā ieguva nelielu pārsvaru, ko saglabāja lielāko seta daļu, taču tā galotnē rezultāts kļuva neizšķirts 17:17. Tomēr pie 18:18 nākamos trīs punktus pēc kārtas guva Latvijas pludmales volejbolisti, nodrošinot panākumu setā ar 21:18.

Arī otrā seta sākumā Samoilovs un Šmēdiņš izvirzījās vadībā (4:1), tomēr pēc tam vadībā izvirzījās itālieši (6:5). Randžēri un Kaminati saglabāja vadību līdz pat tehniskajam pārtraukumam (11:10), bet tad vadību pārņēma latvieši. Arī šoreiz uzvarētāja liktenis izšķīrās seta beigās - vispirms Latvijas duets guva trīs punktus pēc kārtas un panāca 19:16, bet Itālijas pāris atspēlējās un izlīdzināja rezultātu (19:19). Tomēr nākamos divus punktus guva Samoilovs un Šmēdiņš, svinot uzvaru ar 21:19.

Par trešo vietu Longbīčas „Grand Slam” turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš nopelnīja 640 reitinga punktus un 32 000 ASV dolāru. Bet, kas ir pats svarīgākais, Latvijas pludmales volejbola duets nodrošinājis pirmo vietu Pasaules tūres sezonas kopvērtējumā, jo amerikāņi Fils Dalhauzers un Niks Lusena viņus vairs nevar apsteigt, pat uzvarot Longbīčas turnīrā. Jāpiebilst, ka no 13. līdz 18. septembrim Kanādā risināsies Pasaules tūres finālsacensības.

Samoilovs un Šmēdiņš grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras un automātiski iekļuva astotdaļfinālā, kurā pārliecinoši tika uzvarēts otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Ceturtdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš trīs setos (14:21, 21:19 un 16:14) pieveica poļus Bartošu Lošjaku un Pjotru Kantoru, bet pusfinālā trīs setos (14:21, 21:14 un 11:15) piekāpās brazīliešiem Pedru un Evandru, kuriem tika zaudēts arī olimpisko spēļu izšķirošajā spēlē par izkļūšanu no grupas.