Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Bogdanovičs izcīna uzvaru "Baltic Chain tour" posmā un kopvērtējumā

© Rietumudelfin.com

Svētdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā noslēdzās UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain tour". Pēdējā posmā 174 kilometru garajā distancē skaistu uzvaru finiša spurtā izcīnīja "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, kurš kļuva arī par sacensību kopvērtējuma uzvarētāju. "Baltic Chain tour" velobrauciens šajā gadā tika aizvadīts trīs dienu garumā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā un tās apkārtnē. Šajā gadā sacensībās startēja kopumā 13 komandas, tostarp arī četras Latvijas vienības – "Rietumu – Delfin", "Alpha Baltic/ Maratoni.lv|", "Evelo" un Latvijas izlase.

Pirms svētdien gaidāmā pēdējā posma kopvērtējumā augsto trešo vietu ieņēma "Rietumu - Delfin" komandas sportists Māris Bogdanovičs. Pēdējā posmā dalībniekiem bija jāveic 174 kilometru gara distance, kuras pēdējā daļa veda pa Viļņas pilsētā izveidotajiem apļiem. Posms aizritēja ļoti aktīvi, sekoja viens pavērsiens pēc otra. Priekšā aktīvi bija Latvijas komandu braucēji. Finišā gan peletons atkal bija kopā un uzvarētāja liktenis posmā, kā arī kopvērtējumā izšķīrās grupas finiša spurtā.

Komandas biedriem paveicot lielisku darbu, pirmajā pozīcijā izrauties izdevās "Rietumu - Delfin" komandas sprinterim Mārim Bogdanovičam. 25 gadus vecais dobelnieks pēdējā metros savas pozīcijas nevienam no konkurentiem neatdeva un izcīnīja skaistu uzvaru, sev aiz muguras atstājot "Kolss BDC" un Krievijas izlases sprinterus. Teicamu darbu pēdējos metros paveica Andris Vosekalns, pirms tam arī pārējie komandas biedri ziedoja sevi šim panākumam.

Uzvara un nopelnītās bonusa sekundes ļāva Bogdanovičam kļūt arī par velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju. Māris ir pirmais Latvijas riteņbraucējs, kurš šajā gadā uzvarējis kādu no UCI kategorijas posmiem un reizē arī kopvērtējumu. Par šo uzvaru posmā un kopvērtējumā Viņš arī saņēma 47 UCI kategorijas punktus. Jāizceļ arī "Rietumu - Delfin" uzvara komandu vērtējumā. Par pārējo Latvijas komandu sportistu rezultātiem vēl ziņosim.