Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

2016. gada titulus autokrosā izcīna Baumanis, Tēts un Jasons

©

Šodien Smiltenē, Tepera trasē aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta noslēdzošais posms un noskaidroti visi 2016. gada čempioni. Pēdējos trīs titulus guvuši Jānis Baumanis, Kalvis Tēts un Linards Jasons.

Vairākās klasēs Latvijas čempioni tika noskaidroti jau piektajā posmā, kas notika Vecpils trasē. Arnis Odiņš, izcīnot uzvaru, kļuva par čempionu klasē 1600, uzvarot klasē 2000 Super, pirmo titulu karjerā guva Juris Spīķis, bet Open 2500 klasē priekšlaicīgi 2016. gada titulu pirms sacīkstēm Smiltenē bija nodrošinājis Lauris Unāms. Tikmēr pārējās trīs klasēs čempioni vēl bija jānoskaidro.

Desmit sportisti izgāja uz starta bagiju klasē B600 un notika negaidītais, par čempionu kļūstot Jānim Baumanim (nejaukt ar pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieku - red.piez.). Startā vadību pārņēma Jānis Geisters, kurš drīz izstājās tehnisku problēmu dēļ. Līdz ar to vadībā nonāca Baumanis, gūstot uzvaru. Tikmēr Gintam Astrauskim, kuram titulam pietika ar sesto vietu, pārplīsa riepa un viņš finišēja septītais. Rezultātā gan viņam, gan Baumanim vienāds punktu skaits, bet Jānis kļuva par čempionu. Otro vietu lieliskā cīņā, revanšējoties par neveiksmi Vecpilī, sasniedza Monta Beierbaha, trešais finišēja Gatis Geisters, nodrošinot trešo vietu arī Latvijas čempionātā.

VAZ Klasika klasē par Latvijas čempionu kļuvis Kalvis Tēts. Finālā pirmo vietu guva Andris Krieviņš, Tētam finišējot otrajā vietā, kamēr trešais finišu šķērsoja Jānis Linde, kurš aizvadīja sīvu cīņu ar Imantu Kolomenski. Tētam šosezon 71 punkts, par 10 punktiem atpaliek Linde, bet igaunis Heinārs Lehtsārs ticis pie trešās vietas.

Tāpat čempions vēl bija jānoskaidro Mini bagiju klasē. Tur finālā uzvarēja Linards Jasons, izcīnot titulu. Gan posmā, gan sezonā otrajā vietā ierindojās lietuvietis Matas Zavarskis. Anrijs Lediņš tikmēr bija trešais, taču no šīs pozīcijas piedzīvoja izstāšanos, zaudējot bronzu arī sezonas kopvērtējumā. Trešajā vietā Latvijas čempionātu noslēdza Kamila Kuraite no Lietuvas.

Cīņas tika aizvadītas arī pārējās klasēs, kur čempioni jau bija zināmi.

Open 2500 klasē uzvarēja Jānis Kozlovskis, aiz sevis atstājot Jāni Dreimani. Uz starta neizgāja čempions Lauris Unāms, bet sezonas izskaņā Dreimanim otrā, kamēr Kozlovskim - trešā vieta.

1600 klasē Jānis Balodis ar uzvaru nodrošinājis otro vietu sezonas kopvērtējumā, kamēr trešajā vietā čempionātu pabeidzis Andis Skolmeistars, kurš, par spīti tehniskām problēmām, finišēja ceturtais, ar ko pietika bronzai.

Tikmēr 2000 Super klasē uzvaru guva Edijs Ošs, bet Ainārs Kenigsbergs ar ceturto vietu nodrošinājis vicečempiona titulu. Otrais sacensības pabeidza Rihards Dainis, kuram ar to pietika, lai kļūtu par trešo labāko 2016. gada Latvijas čempionātā.