Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Izlases pēkšņās pārmaiņas: Beresņevs aiziet, vietā Vasiļjevs

© Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Hokeja federācija apstiprinājusi izmaiņas hokeja izlases vadībā. Leonīds Beresņevs personīgu iemeslu dēļ atstājis izlases galvenā trenera amatu, bet viņa vietā nozīmēts Haralds Vasiļjevs, kurš šajā amatā atgriežas pēc 15 gadu pārtraukuma un mazāk nekā nedēļu pirms OS atlases sākuma.

Kā vēsta Latvijas Hokeja federācija, līdzšinējais izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs no amata aizgājis personīgu iemeslu vadīts. Viņš izlasi vadīja šī gada pasaules čempionātā, kur ieguva 13. vietu, un šovasar LHF nolēma uzticēt viņam arī olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Pēc šī turnīra bija plānots vēlreiz atgriezties pie galvenā trenera jautājuma, taču Beresņevs no izlases jau aizgājis jau šobrīd.

Viņa vietā Latvijas izlasi kvalifikācijas turnīrā vadīs Haralds Vasiļjevs. Viņš par galveno treneri nozīmēts līdz OS kvalifikācijas beigām.

Sportacentrs.com šorīt aptaujātie izlases kandidāti par izmaiņām ir lielā neizpratnē, un par treneru maiņu uzzinājuši vien vakar (sestdien) vakarā.

„Beresņevam kaut kādas personiskas problēmas. Uzskatu, ka viss ir kārtībā. Normālas pārmaiņas,” portālam Sportacentrs.com notikušo treneru maiņu komentēja LHF prezidents Kirovs Lipmans. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Beresņeva galvenais atkāpšanās iemesls ir LHF valdošais bardaks un nesakārtotība.

Vasiļjevs jau iepriekš vadījis Latvijas izlasi, turklāt ar vērā ņemamiem panākumiem, kad 1999. gadā pārspēļu turnīrā nosargāja Latvijas vietu elites divīzijā un nākamajā gadā pasaules čempionātā Krievijā aizveda Latviju līdz ceturtdaļfinālam un astotajai vietai, turnīra gaitā uzvarot arī Krievijas izlasi.

Savukārt nākamajā pasaules čempionātā Vasiļjevs un izlase palika tikai 13. vietā, un sadarbība ar viņu tika pārtraukta, lai arī tieši Vasiļjeva vadībā Latvijas izlase OS atlases turnīrā ieguva ceļazīmi uz Soltleiksitijas olimpiādi. Vasiļjevs šovasar atgriezās Latvijas hokeja uzmanības centrā, kad oficiāli kļuva par vietējās Virslīgas komandas „Zemgale/LLU” galveno treneri.

Ļatvijas izlases kandidāti oficiālos treniņus uzsāks šodien, un LHF vadībai pavisam drīz Piņķos paredzēta tikšanās ar izlases kandidātiem Rīgas "Dinamo", kuri atgriezušies no Maskavas, no sezonas pirmā KHL izbraukuma sērijas. Vasiļjevam gan nebūs īpaši daudz laika izveidot savu izlasi, jo jau pēc divām dienām paredzēta pirmā un vienīgā pārbaudes spēle pret Dāniju, savukārt jau pirmajā septembrī - pēc četrām dienām! - sāksies 2018. gada olimpisko spēļu atlases turnīrs.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija vēsta, ka Beresņeva iepriekš izveidotajā 30 izlases kandidātu sarakstā veiktas nelielas un vēl nezināmas izmaiņas. Jāatgādina, ka kandidātu vidū bija iekļauts arī jaunā galvenā trenera dēls Herberts Vasiļjevs, kurš izlasē oficiālos turnīros nav piedalījies kopš 2014. gada pasaules čempionāta.