Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Vai "Dinamo" no izbraukuma pārvedīs punktus?

© Sergey Litvak

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" jauno sezonu sācis ar divām neveiksmēm, bet šodien tiks pielikts punkts pirmajam izbraukumam, pulksten 17:00 tiekoties ar Maskavas "Spartak".

Kontinentālās hokeja līgas devītās sezonas ievads Rīgas "Dinamo" bija pagalam neizdevies - duelī pret "Sochi" pirmajā trešdaļā trīs reizes nācās samaksāt par noraidījumiem. Lai gan kanādietis Koltons Gilīss otrajā trešdaļā samazināja deficītu un kļuva par trešo leģionāru, kurš guvis komandas pirmos vārtus sezonā, izglābties rīdziniekiem nebija pa spēkam - 1:3.

Sekoja viesošanās pie Kaspara Daugaviņa, Pētera Skudras, Ģirta Ankipāna un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", un tieši Latvijas izlases kapteinis kļuva par Rīgas "Dinamo" kapraci. Vispirms viņš aizsāka pretuzbrukumu, ar lielisku piespēli nokārtojot izgājienu divatā pret vienu, bet 57. minūtē Daugaviņš vairākumā ar plaukstas metienu no labās puses trāpīja tuvajā devītniekā un pielika punktu sāncenšu cerībām - 2:0.

Rīgas "Dinamo" realizējis tikai vienu no 55 metieniem, un 1,82% realizācija ir sliktākā Kontinentālajā hokeja līgā. Arī četras ielaistās ripas mazākumā dod pēdējo vietu, taču 63,6% neitralizācija nav pati sliktākā. Aiz visām komandām atrodas nākamā pretiniece Maskavas "Spartak", kas spējusi neitralizēt tikai pusi no mazākumiem - vienu no diviem.

Otrdien Maskavas "Spartak" savā laukumā ar 1:2 atzina Helsinku "Jokerit" pārākumu. Rezultātu vairākumā atklāja Raiens Stoa, kurš pēc metiena no zilās līnijas bija izveicīgākais vārtu priekšā un ar komandas biedra palīdzību tika pie atlēkušās ripas, tomēr pēdējais vārds piederēja Somijas klubam, kas, pateicoties 49. un 54. minūtē gūtajiem vārtiem, tika pie kārotajiem trim punktiem.

29 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Stoa pagājušajā sezonā pārstāvēja Novokuzņeckas "Metallurg" un Ņižņekamskas "Neftekhimik", 53 regulārās sezonas spēlēs gūstot 18 vārtus un sakrājot 29 rezultativitātes punktus. Starpsezonā Maskavas "Spartak" papildināja vēl divi leģionāri - zviedru vārtsargs Markuss Svensons un aizsargs Markuss Hegstrēms.

32 gadus vecais Svensons pirmoreiz spēlē ārpus dzimtenes, taču var lepoties ar labiem rādītājiem. Pagājušajā sezonā viņš kļuva par Zviedrijas čempionāta labāko vārtsargu, bet pirms diviem gadiem ielaida vismazāk ripu vidēji mačā. Abās sezonās viņš gan zaudēja finālā, bet 2013. un 2014. gadā ieguva zelta medaļu. Savukārt 27 gadus vecais Hegstrēms pērn 50 spēlēs izcēlās ar astoņiem vārtiem un 20 piespēlēm, kļūstot par "Djurgardens" otro rezultatīvāko aizsargu.

Maskavas "Spartak" palika trīs no pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem - čehs Lukāšs Radils (32 punkti), Konstantīns Glazačovs (31) un Sergejs Šmeļovs (26). Taču komandu pameta pirms tam Rīgas "Dinamo" spēlējušais kanādietis Čejs Genovejs (29), kurš pievienojās Helsinku "Jokerit", un uzbrucējs Jevgeņijs Bodrovs (24), kurš pārcēlās uz Ufas "Salavat Yulaev".

Rīgas "Dinamo" ir saistība arī ar Latviju - galvenā trenera Germana Titova viens no palīgiem ir Viktors Ignatjevs. Viņš iepriekš strādāja Maskavas "Dynamo" un pie rīdziniekiem, bet Latvijas valstsvienību pārstāvējis piecos pasaules čempionātos un 2002. gada olimpiskajās spēlēs.

Spēles sākums pulksten 17:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic". Sekos pārtraukums sakarā ar olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, bet nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6. septembrī izbraukumā pret Ufas "Salavat Yulaev".