Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Mākslas vingrošanas pavēlniece pretojas Bangladešas aicinājumam

© Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione mākslas vingrošanas daudzcīņā Margarita Mamuna (Krievija) nav gatava pakļauties masu mediju tiražētajam aicinājumam doties uz svinībām Bangladešā - sava tēva dzimtenē.

Varenās mākslas vingrotājas tēvs ir Bangladešas pilsonis Abdulla Al Mamuns, kurš savulaik ieradās uz studijām Krievijā un kļuva par jūras inženieri. Pēc slavenās mākslas vingrotājas triumfa Rio spēlēs krievu presē parādījās nepareizi iztulkots Bangladešas ārlietu ministra Šhrijara Alama teiktais: pēc olimpiskajām spēlēm Margaritas tēvs meitu vedīšot uz svinībām Bangladešā, kur viņu gaida daudz ziedu.

Izrādījās, ka Āzijas valsts ministrs ir nepareizi saprasts. "Esmu ļoti dusmīga uz žurnālistiem, kuri to rakstīja," atzīstMargarita Mamuna. "Biju saniknota, kad izlasīju par to, ka tēvs man par godu it kā gatavo svinības Bangladešā! Kāpēc tā jāmelo? Vienmēr esmu trenējusies Krievijā. Bērnībā tikai vienu reizi startēju sacensībās Bangladešā, jo man bija dubultpilsonība. Esmu priecīga, ka tajā valstī cilvēki pārdzīvo un atbalsta. Izrādās, ka visa Bangladeša jūt man līdzi!"

Margarita Mamuna pirms olimpiskajām spēlēm kotējās kā galvenā pretendente uz sudraba medaļu mākslas vingrošanas daudzcīņā, taču pretēji prognozēm šī sportiste pārspēja galveno favorīti, savu komandas biedreni Janu Kudrjavcevu un kļuva par olimpisko čempioni.