Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Lipmans: Pirms olimpiskās atlases jūtos mierīgi

© F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans šodien intervijā LTV1 norāda, ka hokejs neapstāsies, ja mūsu izlase nekvalificēsies 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Viņaprāt, ja komandai būs cīņasspars, viss izdosies.

Kādas sajūtas pirms gaidāmās olimpiskās atlases? "Vēl nesen biju diezgan uztraucies. Bet šodien kaut kā jocīgi - jūtos mierīgi, ir tāda iekšēja pārliecība," atklāj mūsu hokeja vadītājs.

Cīņā par vienīgo olimpisko ceļazīmi Latvija spēkosies ar Austriju, Japānu un Vāciju. "Mūsu nopietnākā pretiniece varētu būt Vācija, tur ir diezgan daudz NHL spēlētāju. Bet man ir tāds optimisms. Spēlēšana NHL vēl neko neizšķir, jo ir vadošie spēlētāji, viduvējie un tādi, kuri ceļo starp NHL un AHL. Nebūtu pareizi, ja mēs tam pievērstu lielu uzmanību un baidītos. Ar jebkuru komandu varam cīnīties. Galvenais, lai komandai būtu cīņasspars - tad viss būs kārtībā," atzīst prezidents Lipmans.

Kas būs, ja tomēr netiksim uz olimpiādi? "Ja netiksim, tad es negribētu, lai to uzskatītu par traģēdiju. Olimpiādē esam bijuši četras reizes pēc kārtas - tik mazai valstij tas vispār ir fantastiski. Protams, ka gribētos vinnēt un piekto reizi piedalīties olimpiskajās spēlēs. Jācīnās un jāizdara viss, lai būtu pozitīvs rezultāts. Neizdošanās gadījumā nevajag taisīt traģēdiju, tas jāuztver mierīgi. Ja mēs zaudēsim, hokejs neapstāsies."

Iepriekšējā olimpiskajā kvalifikācijā komandas līderis bija Sandis Ozoliņš. Kā varētu būt tagad? "Domāju, ka šoreiz būs bišķīt citādāk. Četriem pieciem spēlētājiem jāņem viss savās rokās, iesaistot arī jaunos un runājot ar pārējiem. Man bija saruna ar puišiem, komandā noskaņojums ir ļoti labs." Kirovs Lipmans dod 75-80%, ka varēs palīdzēt arī savainojumu guvušais aizsargs Oskars Bārtulis.