Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Samoilovam/Šmēdiņam trīs uzvaras un pirmā vieta grupā

© F64

FIVB Pasaules tūres Longbīčas „Grand Prix” posmu šovakar ar uzvarām turpināja Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

B grupas otrajā spēlē Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (21:14 un 21:13) pārspēja Vācijas duetu Štefanu Vindšaifu un Tilo Bakhauzu. Latvijas komanda maču iesāka veiksmīgi un, rezultātam esot 12:7, vācieši bija spiesti pieprasīt pārtraukumu. Taču pēc tā būtiskas pārmaiņas seta gaitā nenotika un Latvijas pludmales volejbolisti svinēja pārliecinošu uzvaru ar 21:14. Arī otro setu Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīja ļoti pārliecinoši, līdz tehniskajam pārtraukumam panākot jau 14:7, bet visā setā triumfējot ar 21:13.

Grupu turnīru Latvijas sportisti noslēdza pēc pusnakts, tiekoties ar citu Vācijas pāri Jonatanu Erdmanu un Benetu Poņevacu, kurus izdevās pārspēt ar 2-0 (22:20 un 21:16).

Mača sākumā Samoilovs un Šmēdiņš nonāca iedzinējos pat ar piecu punktu starpību, tomēr pakāpeniski spēja samazināt rezultāta starpību, bet galotnē pat izvirzīties vadībā un uzvarēt (22:20). Otrajā setā pēc līdzīga sākumā izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru, kas tika nosargāts līdz pat seta beigām.

Atgādinām, ka trešdien Samoilovs un Šmēdiņš Longbīčas turnīru sāka ar uzvaru trīs setos (17:21, 21:17 un 15:9) pār Čīles pludmales volejbolistiem, brāļiem Marko Grimaltu un Estebanu Grimaltu.