Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

ASV vārtsardzi Solo par pretinieču apvainošanu diskvalificē uz pusgadu

© Scanpix

ASV sieviešu futbola izlases pamatvārtsardze Houpa Solo saņēmusi pusgada diskvalifikāciju no valstsvienības, paziņoja ASV Futbola federācija. Iemesls ir Solo aizskarošie komentāri, pēc izstāšanās no olimpiskajām spēlēm Zviedrijas futbolistes nosaucot par gļēvulēm.

"Houpas Solo komentāri pēc spēles pret Zviedriju bija nepieņemami un neatbilst uzvedības standartiem, kādus pieprasām no mūsu izlases spēlētājām," federācijas mājaslapā citēts federācijas prezidents Sunils Gulati. "Olimpiskās spēles slavina un pārstāv godīgas spēles un cieņas ideālus. No visiem mūsu izlašu spēlētājiem - bez izņēmuma - sagaidām šo principu cienīšanu."

"Ņemot vērā iepriekšējos incidentus ar Houpas dalību, kā arī privātās sarunas, kurās esam prasījuši, lai viņa ievēro labas uzvedības manieres, kas atbilst ASV izlases dalībnieces statusam, ASV Futbola federācija pieņēma lēmumu, ka šādas sankcijas ir piemērotas," paziņojumā turpināts, uzsverot, ka Solo šis nebūt nav pirmais gadījums un ka viņa pirms pusotra gada jau tika diskvalificēta uz 30 dienām. "Šo sankciju rezultātā Solo līdz 2017. gada februārim nebūs pieejama izsaukšanai uz ASV izlasi."

Pēc saņemtā soda Houpa Solo savā Twitter profilā publicēja paziņojumu: "17 gadus savu dzīvi veltīju ASV sieviešu izlasei un profesionālās sportistes darbu pildīju vienīgajā veidā, kādā protu - ar aizrautību, izturību, nerimstošu nodošanos, lai būtu labākā vārtsardze pasaulē. Ne tikai savai valstij, bet gan lai veicinātu šā sporta veida nākamās paaudzes attīstību. Esmu to visu darījusi bez nekādām šaubām. Un, tā kā man ir vēl tik daudz ko dot, esmu ļoti apbēdināta par federācijas lēmumu.

Nebūtu varējusi būt tāda spēlētāja, ja nebūtu tāda persona, kāda esmu. Pat tad, kad pieņēmu ne tās labākās izvēles vai pateicu ne tos labākos vārdus. Visu karjeru esmu tikai vēlējusies būt labākā šai komandai, spēlētājiem un sieviešu futbolam un turpināšu tiekties uz šiem mērķiem ar to pašu nerimstošo kaislību, ar kādu spēlēju šo spēli."

Atgādinām, ka sieviešu futbola turnīra galvenā favorīte ASV šokējoši izstājās jau Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, pendelēs atzīstot Zviedrijas pārākumu. Pēc mača 35 gadus vecā Solo kritizēja pretinieces, uzskatot, ka viņu izvēlētā taktika spēlēt no aizsardzības ar tālām piespēlēm bijusi gļēva. Gan 2011., gan 2015. gadā Solo tika atzīta par Pasaules kausa labāko vārtsardzi, bet 2009. gadā viņa kļuva par ASV labāko futbolisti.