Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Trīskārtējais Latvijas rallija čempions gatavs atgriezties

© Mikus Austers

Trīskārtējais Latvijas čempions rallijā Dans Leščs sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka ir gatavs atgriezties apritē. Šajā nedēļas nogalē, 27. augustā, Leščs piedalīsies rallijsprintā Lietuvā “Mažeikiai – Viekšniai 2016” un 16. – 18. septembrī arī FIA Eiropas rallija čempionāta posmā "Rally Liepāja" .

“Mašīna, ar kuru avarēju rallijā “Kurzeme 2016”, ir salabota, un esmu gatavs atsākt aktīvi braukt”, sarunā ar Sportacentrs.com teica Dans Leščs, kurš ar stūrmani Raiti Ripeli piedalīsies nedēļas nogalē notiekošajā rallijsprintā “Mažeikiai - Viekšniai 2016” Lietuvā.

Runājot par avāriju, Leščs ir izvairīgs un stāsta, ka pie vainas bija vairāku neveiksmīgu apstākļu sakritība. “Uzņemtais ātrums bija par lielu, un šo ātrumu ietekmēja minētie apstākļi,” uzsvēra Leščs.

Jautāts par pievienošanos “Technical art rally team” komandai, rallijbraucējs teica, ka tā bija Liepājas teātra aktiera un autosportista Viktora Ellera ideja. “Iesākumā viņš man palūdza, lai nedaudz viņu pamācu, lai pastāstu par ‘’knifiņiem’’ braukšanā. Kopā aizbraucām uz pāris treniņiem, un tā sāka veidoties mūsu sadarbība. Un komandā vienmēr ir lielāks spēks nekā, ja es brauktu viens,” piebilda Leščs.

Par uzvarām runājot, Dans Leščs, stāsta, ka visspilgtāk atmiņā, protams, ir palicis pirmais Latvijas čempiontituls 2004.gadā. “Katrā nākamajā Latvijas čempionātā jau braucu ar citām sajūtām, jo zināju, ka uzvarēšu. Tajos brīžos braucu tikai prieka pēc. Pirmais tituls bija visgrūtākais”, teica Leščs, uzsverot, ka vislabāk atmiņā paliek nevis braukšana rallijā, bet viss process ap to. “Tie brīži, kad atbrauc divas dienas pirms rallija, lai rakstītu piezīmes par trasi. Tie brīži, kad satiec cilvēkus, kuriem ir līdzīga domāšana kā man. Šīs emocijas ne ar ko nevar aizstāt. Šis trīs četru dienu komplekss ir tas, kas manī rada sajūsmu.”


Atgādinām, ka liepājnieks Dans Leščs 2004.gadā ar ''Opel Kadett'' kļuva par savas klases čempionu. 2006. un 2007.gadā Dans ar stūrmani Jāni Vīksnu, braucot ar ''Honda Civic Type-R'', izcīnīja vēl divus čempiontitulus. Pēdējo rallija sezonu Dans aizvadīja 2008.gadā.