Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase Andorā, iespējams, arī bez Rakela

© Eddie Greville/Getreading.co.uk

Latvijas izlases viens no potenciālajiem priekšējās līnijas līderiem Deniss Rakels vakar Anglijas kausa izcīņas spēlē ''Reading'' sastāvā iedzīvojies potītes savainojumā un, iespējams, bez futbola būs spiests izlaist pat vairākas nedēļas.

Vakar pēc četru maču pārtraukuma Deniss Rakels atgriezās "Reading" pamatsastāvā, bet cīņa Latvijas izlases futbolistam diemžēl beidzās jau tās sākumā, kad viņš savainoja potīti un tika nomainīts 21. minūtē. ''Reading'' spēles gaitā prata atspēlēties, panāca izlīdzinājumu 2:2 un vēlāk pēcspēles sitienu sērijā nodrošināja uzvaru pret ''MK Dons'' komandu, iekļūstot nākamajā kārtā Anglijas kausa izcīņā.

Uzreiz pēc spēles kļuvis skaidrs, ka Rakelam ir savainota potīte. 1992. gadā dzimušais futbolists devies uz slimnīcu, lai veiktu rentgenu, bet pagaidām vēl publiski nav pieejama informācija par to, cik nopietns ir savainojums. ''Reading'' komandas galvenais treneris Jāps Stams tikai atzīmējis, ka Rakels varētu izlaist pat vairākas nedēļas. ''Neesam droši, cik slikta ir situācija. No tā, ko esmu dzirdējis, pazīmes nav labas,'' komentēja Stams.

''Komandai ir nepieciešams spēcīgs sastāvs, un Deniss ir īsts profesionālis. Viņš treniņos strādā ļoti nopietni un ir ar labām kvalitātēm apveltīts futbolists. Ir skumji, ja Rakels patiesi ir nopietni savainots un nevarēs spēlēt ilgāku laiku,'' piebilda bijušais Nīderlandes izlases aizsargs Stams.

Konkrētā situācija bažīgus rada arī visus Latvijas valstsvienības līdzjutējus, jo Deniss, protams, ir arī viens no izlases kandidātiem gaidāmajām spēlēm septembrī. 2. datumā bija paredzēta pārbaudes spēle pret Luksemburgu, bet jau 6. septembrī viesos Andorā jāaizvada pirmā spēle Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Iepriekš jau ziņots, ka savainojuma dēļ palīdzēt izlasei septembra spēlēs nevarēs centra aizsargs Kaspars Dubra, bet ilgāku laiku izlase cīnījusies bez Aleksandra Cauņas.