Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Septembrī ''We Run Riga'' ietvaros risināsies nakts skrējiens

© Publicitātes foto

Kad pirms 7 gadiem notika pirmais pasākums ar nosaukumu Nike Riga Run, Mežaparka alejā uz starta izgāja vien drosmīgākie.

Tolaik skriešana bija kaut kas neikdienišķs. Šodien skrējiens Mežaparkā daudziem ir kā ierasta ikrīta pamošanās vai pat atslodze pēc garas darba dienas. Līdz ar skriešanas kultūru aug arī pasākums, pulcējot daudzus tūkstošus skrējēju - tas piedzīvo pārmaiņas un pārsteidz ar ko jaunu. Viena no stabilākajām pasākuma tradīcijām ir gandarījuma un prieka emocijas, un saujām laimes endorfīns, ko ik septembri gūst skrējiena dalībnieki.

Septītais gads nes pārmaiņas
Pasākuma unikalitāte rodama tajā, ka, lai arī tam ir vairākas spēcīgas un nemainīgas tradīcijas, ik gadu ir kādi pārsteigumi un jauninājumi, kas rada vēlmi atkal un atkal piedalīties un skriet Mežaparkā. Šogad organizatori aktīva dzīvesveida piekritēju prieku divkāršos - pasākums notiks 2 dienas - 10. un 11. septembrī. Tāpēc šo nedēļas nogali jau vērts laicīgi izbrīvēt, lai maksimāli izbaudītu visu pasākuma programmu. Īpaši jau tāpēc, ka šis ir pēdējais gads, kad We Run Riga, kas līdz šim zināms kā Nike Riga Run, notiks Mežaparkā.

Nakts skrējiens Mežaparkā
Pirmajā dienā, 10. septembrī, aktivitātes Mežaparkā sāksies pēcpusdienā, un Nike 5 kilometru skrējiens notiks pavisam naksnīgā atmosfērā - tā starts tiks dots pulksten 21:00 vakarā, kad debesis jau būs satumsušas. Ikviens šīs dienas dalībnieks saņems pasākuma oficiālo Nike t-kreklu. Organizatori būs parūpējušies par īpašiem gaismas un skaņas efektiem, kas dalībniekiem skrējienu tumsā padarīs īpaši aizraujošu. Savukārt, noslēdzoties skrējienam, apgriezienus uzņems izklaides programma ar dzīvo mūziku un dažādiem priekšnesumiem, kura ilgs līdz pat pusnaktij. Muzikālu atmosfēru tajā nodrošinās hiphopa mūzikas izpildītājs Ozols, grupa Rīgas modes un citi mākslinieki.

Arī svētdien, 11. septembrī, tiks aizvadīta spraiga, notikumiem un starta šāvieniem bagāta diena. Tajā paredzēts Sportland 10 kilometru distances starts (iešanā, skriešanā, nūjošanā), mazākajiem dalībniekiem tik gaidītais Prisma bērnu skrējiens, kā arī emocijas uzjundīs Metta stafešu skrējieni. Atsevišķas stafešu sacīkstes notiks starp skolu komandām un atsevišķas pārējām komandām, kurās aicināti piedalīties gan uzņēmumi, gan ģimenes, gan draugi un citi. Viens stafetes posms kā ierasts būs 2,5km garš un šādu posmu izskries katrs no komandas 4 dalībniekiem. Ikviens finišējušais dalībnieks par paveikto saņems īpašu piemiņas medaļu.

Bez sacensībām dažāda garuma un disciplīnu distancēs svētdien pēc gandarījuma pilniem finišiem dalībnieki varēs atalgot sevi ar pienācīgu atpūtu. Mežaparkā par muzikālu baudījumu gādās mūziķi, varēs arī iesaistīties pasākuma atbalstītāju sarūpētās aktivitātēs. Īpašas izklaides paredzētas arī dažāda vecuma bērniem - aizraujošas radošās darbnīcas un atrakcijas, kurās varēs gan likt lietā izdomu un enerģiju, gan arī pavadīt laiku mierīgā atmosfērā.

We Run Riga - iedvesmo kustēties un darīt to kopā
Lai gan uz starta Mežaparkā ik gadu stājas arī spēcīgākie Latvijas vidējo distanču skrējēji, pasākuma galvenajā ideja ir likt ikvienam noticēt saviem spēkiem. Ar šādu neredzamu, bet ļoti sajūtamu vilkmi, šis skriešanas notikums no mazāk kā tūkstoš dalībniekiem 2009. gadā, ir izaudzis un kļuvis gan par lielāko rudens skrējienu Latvijā, gan otro apjomīgāko uzreiz aiz starptautiski atzītā Lattelecom Rīgas maratona.

Pievienojies 10. un 11. septembrī Mežaparkā rudens lielākajiem skriešanas svētkiem - We Run Riga!