Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" turpinās cīņu par LDz kausu

© F64

Gatavojoties devītajai Kontinentālās hokeja līgas sezonai, devīto pārbaudes spēli aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas Latvijas Dzelzceļa kausa ietvaros pulksten 19:30 uzņems Kazaņas "Ak Bars".

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" Latvijas Dzelzceļa kausu ievadīja vakar, katrā trešdaļā ielaižot vienus vārtus un ar 1:3 piekāpjoties Minskas "Dinamo". Laukuma saimnieku uzbrukums mača lielāko daļu bija nemanāms, bet aktivizēties izdevās tikai 15 minūtes līdz pamatlaika noslēgumam.

Māris Bičevskis ar metienu tukšos vārtos pēc teicamas Miķeļa Rēdliha un Filipa Toluzakova saspēles samazināja deficītu līdz minimumam, tomēr pēdējais vārds piederēja pretiniekiem, kuri realizēja pretuzbrukumu. Minskieši vadībā izvirzījās jau sestajā minūtē, un šaubas par viņu pārākumu neradās ne mirkli.

"Brīdinājām, ka pretinieku komanda spēlēs agresīvi, aktīvi, ātri. Bet mēs kaut kā nespējām laicīgi uz to reaģēt. Negribētu teikt, ka zaudējām kustībā. Zaudējām tieši reaģēšanā uz momentiem - pretinieks pārkārtojas, bet mēs nespējam tik ātri reaģēt. Bet viss ir labojams," pēc zaudējuma sacīja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs. "Būtībā bija laba spēle, kas parādīja daudzas lietas un spēlētāju trūkumus."

Rīdziniekiem tā bija tikai otrā neveiksme sagatavošanās ciklā, bet šovakar pretī stāsies Kazaņas "Ak Bars" - vienība, kas pirms divām nedēļām tika pieveikta pēcspēles metienu sērijā ar 2:1. Ar šāvienu no zilās līnijas 37. minūtē rezultātu atklāja aizsargs Kristaps Zīle, kurš guva pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" rindās. Bullīšos izšķirošo mēģinājumu realizēja Lauris Dārziņš.

Tāpat divas reizes nācās iesaistīties tiesnešiem. Vispirms pretinieku vārtu priekšā ar Mihailu Sidorovu sadūrās raženais kanādietis Koltons Gilīss, kurš dūru cīņā ņēma virsroku. Minūti līdz otrās trešdaļas beigām cimdus nometa arī Bičevskis, bet Mihails Obuhovs pavērsienu negaidīja un atradās boksa maisa lomā. Bičevskis saņēma noraidījumu līdz mača beigām.

Arī Kazaņas "Ak Bars" Latvijas Dzelzceļa kausu sāka ar neveiksmi - 0:2 pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Taču abi vārti tika ielaisti vien noslēdzošajā trešdaļā - 50. un 58. minūtē. Cietoksni sargāja Staņislavs Gaļimovs, kurš vienībai pievienojās pagājušās sezonas laikā, 14 mačos atvairot 94,8% sāncenšu metienu. Sagaidāms, ka šovakar vārtus sargās Emīls Garipovs, kurš pirms trim sezonām sakrāja labāko statistiku Kontinentālajā hokeja līgā un bija "Ak Bars" pirmais numurs pērn.

Jau pēc ierašanās Rīgā Kazaņas "Ak Bars" paziņoja par izmaiņām aizsardzībā - mājās tika aizsūtīts 27 gadus vecais slovāks Mareks Daloga, kurš pagājušajā sezonā 29 mačos sakrāja piecus rezultativitātes punktus. "Lielu pretenziju mums nebija, tomēr aizsardzībā no viņa gaidījām vairāk. Mums bija nepieciešama agresija, gaidījām asāku spēli. Tas pietrūka kā komandai, tāpēc nācās meklēt jaunu aizsargu. Un viņu atradām," par šķiršanos no Dalogas un soma Ates Ohtamā pievienošanos stāstīja galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs.

28 gadus vecais Ohtamā pēdējās divas sezonas pavadīja Helsinku "Jokerit" rindās, kopā aizvadot 114 spēles un sakrājot 18 punktus. Viņš nekad nav spēlējis ārpus Somijas un ir vienīgais leģionārs Kazaņas "Ak Bars" aizsardzībā.

Toties uzbrukumā ir čehs Jirži Sekāčs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja trīs Nacionālās hokeja līgas komandas (Anaheimas "Ducks", Arizonas "Coyotes" un Čikāgas "Blackhawks"), un kanādietis ar portugāļu saknēm Džastins Azevedu. Viņš Kazaņas "Ak Bars" pievienojās pēc tam, kad kopā ar Prāgas "Lev" sasniedza Gagarina kausa finālu, un pēdējās divās sezonās izdevies izcelties ar 17 rezultatīviem metieniem katrā.

Pagājušajā sezonā Kazaņas "Ak Bars" vēlme iegūt Gagarina kausu tika nodzēsta pirmajā kārtā, bet 2015. gadā komanda spēlēja finālā, tomēr pārliecinoši atzina Sanktpēterburgas SKA pārākumu. "Ak Bars" ir viena no trim komandām, kas Kontinentālajā hokeja līgā uzvarējusi divas reizes.