Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Briedis: Sajūtas gandrīz kā pašam būtu jākāpj ringā

© f64/ Vladislavs Proškins

Dienu pirms bokseru došanās “Arēnas Rīga” boksa ringā, Latvijas boksera Maira Brieža un Krievijas promoteru kompānijas “Empire Sport” organizētajam boksa cīņu šovam “Hard & Heavy Boxing” aizvadīta oficiālā svēršanās procedūra, kurā visu cīņu pārstāvjiem izdevies iekļauties nepieciešamajās svara kategorijās.

Svētdienas šovā kopumā tiks aizvadītas astoņas cīņas, kuru starpā ringā dosies arī pieci Maira Brieža izvēlēti Latvijas bokseri - Andrejs Loginovs, Kristaps Briedis, Andrejs Pokumeiko, Reinis Porozovs un Ričards Bolotņiks. “Šodien, dienu līdz pasākumam, man par cīņām ir parādījies neliels uztraukums, bet pozitīvā zīmē - sajūtas, gandrīz kā pašam rīt būtu jākāpj ringā cīnīties. Šoreiz gan būšu mainītā lomā un kopā ar skatītājiem atbalstīšu Latvijas bokserus no skatītāju vietām,” stāsta Mairis Briedis.

Latvijas boksera Maira Brieža sadarbība ar “Empire Sport” paredz to, ka šī kompānija kopā ar Maira Brieža komandu rīkos vairākus boksa šovus Latvijā. Pēc Brieža domām - šie pasākumi būs lieliska iespēja jaunajiem Latvijas bokseriem sevi parādīt starptautiskajai auditorijai un ievērojami saīsināt ceļu līdz sporta veida virsotnēm, ko vairāk kā 10 gadus gājis arī pats Briedis.

“Latvijas bokseru vidū nav spilgtu vārdu, kurus varētu izcelt, bet mēs tagad veidojam viņiem iespēju sevi pierādīt. Mūsu bokseri tikai tagad sper pirmo soli boksa virtuvē. Man nebija tādas iespējas, tāpēc jāpalīdz citiem. Par šo pretimnākšanu pateicību esmu parādā “Empire Sport”, kā arī Krievijas kompānijai “Myagkov”, kas nodrošina iespēju Latvijas bokseriem samaksāt par viņu darbu un par šovu nepalikt nevienam parādā,” atzina Briedis.

Boksa cīņu vakara “Hard & Heavy Boxing” galvenā cīņa šoreiz aizritēs bez Latvijas bokseru dalības - tajā par Pasaules Boksa padomes (WBC) sudraba jostu un obligātā pretendeta statusu uz pasaules čempiona titulu svara kategorijā līdz 79.4kg cīnīsies Krievijas pārstāvis Sergejs Jekimovs un spānis Mustafa Čadliouli.