Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Eiropas čempions Sirmais kļūst arī par Latvijas čempionu

© Scanpix

Ogrē sācies Latvijas čempionāts vieglatlētikā. Pirmajā sacensību dienā starp jaunajiem Latvijas čempioniem ir arī topošie olimpieši Zigismunds Sirmais un Mareks Ārents.

Neskaitot ziemā izcīnītos titulus, pirmoreiz par Latvijas čempionu šķēpmešanā kļuva Zigismunds Sirmais, kurš arī uzstādīja vienu no pirmās dienas augstvērtīgākajiem rezultātiem - 82,49 metri, kas par 51 centimetru atpalika no Rio normatīva latiņas. Pirmajos četros piegājienos Sirmā labākais rezultāts bija vien 76,99 metri, kas gan arī tobrīd deva pirmo vietu, bet piektajā mēģinājumā viņš sasniedza savu labāko rezultātu. Otrais ar 76,35 metriem bija Rolands Štrobinders, bet 75,63 metrus aizmeta Ansis Brūns. Dāmām pirmoreiz triumfēja Gundega Grīva (52,20 metri).

Labu rezultātu ieguva arī kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš gan 5,30, gan 5,45, gan 5,55 metru augstumu pārvarēja ar pirmo piegājienu, bet 5,65 metru augstumu tomēr nepieveica. Ārenta personiskais rekords ir 5,70 metri, kas viņam arī ļāva kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Ārents par Latvijas čempionu kļuva sesto gadu pēc kārtas, bet piekto reizi pēc kārtas triumfēja tāllēcējs Elvijs Misāns, kurš aizleca 7,68 metrus tālu. Sievietēm ceturto gadu pēc kārtas labākā bija Māra Grīva, kura aizleca 6,07 metru tālumā.

Divpadsmito Latvijas čempiona titulu lodes grūšanā izcīnījaMāris Urtāns, kura rezultāts 16,09 metri gan bija sliktākais šajā gadsimtā starp citiem zelta godalgas devušajiem rezultātiem. No šā vakara Latvijas čempioniem jaunu personisko rekordu uzstādīja 400 metru skrējēji Anna Paula Auziņa (57,15 sekundes) un Valērijs Valinščikovs (48,45 sekundes), bet savu personisko rekordu atkārtoja 100 metru sprintere Sindija Bukša (11,85 sekundes) un 110 metru barjersprinteris Kristaps Sietiņš (14,08 sekundes).