Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Grigorjeva: "Rio olimpiādē gribu parādīt paveikto titānisko darbu"

© Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas cīņas vienīgā pārstāve Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Anastasija Grigorjeva sarunā ar žurnālu "Santa" atklāj, ka šajā olimpiskajā ciklā ieguldīts liels darbs, tuvojas laiks to parādīt uz paklāja. Brīvās cīņas 63 kg kategorijā Brazīlijā būs visas labākās.

"Četrkārtējā Eiropas čempione, trešā pasaulē. Bet patiesībā - lauku meitene ar juriskonsultes diplomu un sapni par savu ziedu veikaliņu. Šovakar sēž Daugavas malā, vēro jahtas un dzer grenadīna tēju ar augļiem. Maiga un sievišķīga, minisvārkos, nekad nepateiksi, ka spoži prot kauties. Viņas lūpas stāsta aizrautīgi un emocionāli. Daudz smejas un salīdzina sevi ar skudru, kas nekad nepadodas. Tā būs arī olimpiādē Riodežaneiro," ievadā lietu kārtību ieskicē žurnāla pārstāve Ineta Meimane.

Kāds ir mērķis Rio olimpiādē? "Gribu parādīt, kādu titānisku darbu esmu paveikusi šajā olimpiskajā ciklā," atzīstAnastasija Grigorjeva. "Pēdējais gads bijis ļoti grūts. Aizgāju no iepriekšējā trenera. Oktobrī satiku igauņu treneri Ahto Rasku, kurš strādā Somijā un trenē vairākas spēcīgas sportistes. Tagad viņam esmu arī es. Agrāk tiku turēta dzelžainās spīlēs un man nebija tiesību kļūdīties, bet šim trenerim ir pavisam cita pieeja - viņš ir ļoti pozitīvs. Morāli jūtos daudz labāk. Smaidu, nebaidos jokot. Agrāk, ja pirms starta man jautāja, kā jūtos, vienmēr dusmīgi atbildēju - esmu bedrē, sliktā formā, nekas nesanāk... Šogad pirms Eiropas čempionāta pirmoreiz spēju pateikt - ziniet, jūtos labi, viss man ir labi..."

Latvijas olimpiskajā delegācijā Grigorjeva ir teju vienīgā, kura uz olimpiskajām spēlēm dosies tieši pirms starta, ignorējot aklimatizāciju. "Uz Rio lidošu tieši pirms starta, lai organisms vēl nesaprot, kas notiek. Sliktāk parasti kļūst ceturtajā dienā, kad arī grūtāk gulēt, ar to rēķinos. 16. augustā izlidošu, 17. nosvēršos, 18. cīnīšos," skaidro mūsu cīkstone. "Visas pretinieces zinu, manā kategorijā ir stiprākās, kādas vien var būt. Ar kuru tieši iziešu uz paklāja pirmajā cīņā, izlozēšu sveroties. Viegli nebūs. Bet... Ja gribi medaļu, visas jāvinnē."