Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Rio spēlēs atlētiem pieejami 450 000 prezervatīvi

© twitter.com/TaylorHerringUK

Riodežaneiro olimpisko spēļu organizatori sportistiem nodrošina rekordlielu prezervatīvu skaitu - 450 tūkstoši. Iepriekš olimpieši saņēma vismaz trīs reizes mazāk.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tiek gaidīti 10 500 atlēti, 17 dienu ilgajā pasākumā tiek izplatīti 450 000 prezervatīvi. Katram sanāk vidēji 42, caurmērā 2.5 dienā. Sportisti tos var iegūt pietiekoši diskrēti - uzstadīts 41 prezervatīvu automāts. Olimpiskā ciemata ēkās ierīkotas 18 500 gultas.

Olimpisko spēļu prezervatīvu izplatīšanas dati pirmoreiz tika apkopoti tālajā 1988. gadā - Seulas spēlēs bija 8 500. Turpinājumā pieprasījums pieauga. Londonas spēlē jau tika piedāvāti 150 tūkstoši, bet Soču spēlēs - 100 000. Jāņem vērā, ka ziemas spēlēs pulcējas mazāk atlētu, turklāt sniegs un aukstums neveicina seksa piekopšanu. Salīdzinot ar Londonas noskaņām, Riodežaneiro atmosfēra ir vasarīgaka un brīvāka, ja tā var izteikties. Sava loma ir arī ražotāju un izplatītāju spiedienam, ka vajag vairāk. Un tagad piedāvā 3 reizes (!) vairāk nekā jebkad iepriekš olimpiskajās spēlēs.

Planētas labākajām sportistēm un labākajiem sportistiem olimpiskajās spēlēs ir liela slodze un pamatīga spriedze. Šeit svarīgi arī labi atpūsties.