Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bertāns: "Trīs četros gados varam kļūt par stabilu Top5 izlasi Eiropā"

© Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" spēka uzbrucējs Dāvis Bertāns intervijā Sportacentrs.com sadaļai "Vienos vārtos" izteica cerību, ka jau nākamvasar atkal spēlēs Latvijas valstsvienībā, turklāt tuvāko gadu laikā paredz mūsu izlasei labus rezultātus.

"Nevaru neko solīt, bet gribu spēlēt izlasē jau nākamvasar Eiropas čempionātā. Tā tomēr būs iespēja tikt uz pasaules čempionātu," atzina Bertāns, kurš valstsvienībā pēdējo reizi spēlēja 2012. gada vasarā, palīdzot tai kvalificēties "EuroBasket 2013" finālturnīram.

"Domāju, ka tuvākajos trīs četros gados varam kļūt par stabilu Top5 komandu Eiropā. Mums viss ir priekšā, tai skaitā iespēja tikt uz nākamo olimpiādi un pasaules čempionātu. Ar katru gadu izlase kļuvusi tikai labāka un labāka, un lielie sasniegumi ir vēl tikai priekšā," pārliecināts ir Dāvis, kurš šomēnes parakstīja divu gadu līgumu ar Sanantonio "Spurs".

"Jā, noteikti jāstāda tāds mērķis [tikt uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā]. Tikai uzstādot augstāko mērķi, to var arī sasniegt. Mums ir viss potenciāls. Uzskatu, ka tuvākajos piecos gados mums varētu vismaz dubultoties NBA spēlētāju skaits," sacīja basketbolists, kurš rudenī paplašinās Latvijas pārstāvniecību NBA.