Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kolinss: "Esmu ļoti pagodināts trenēt latvieti Rio spēlēs"

© Karina Kovaļova, Latvijas Peldēšanas fed.

Misūri Valsts universitātes peldēšanas galvenais treneris Deivs Kolinss (ASV) būs mūsu labākā peldētāja Uvja Kalniņa treneris Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Treneris ar nepacietību gaida tikšanos ar Latvijas komandu.

Deivs Kolinss: "Esmu ļoti pagodināts par Latvijas doto iespēju. Olimpisko spēļu apmeklēšana vienmēr bijis mans sapnis, taču nekad nebūtu domājis, ka tas notiks trenera postenī. Esmu arī pateicīgs Uvim par viņa pavadītajiem gadiem mūsu programmā un noticēšanu man [2012-2016 Kalniņš bija Misūri Valsts universitātes peldēšanas komandas dalībnieks]. Zināju, ka viņš ir talantīgs sportists un labi iederēsies mūsu komandā, taču "laba iederēšanās" ir pārāk piezemēti teikts. Viņš bija neticams līderis ar lielisku darba ētiku, turklāt ar panākumiem studijās. Četrus gadus kopā strādājām un ceļojām, šajā laikā esam ļoti labi iepazinuši viens otru. Rio darīšu visu iespējamo, ar nepacietību gadu tikšanos ar Latvijas komandas pārējiem sportistiem, olimpiskajās spēlēs ceru būt klāt arī kādās citās sacensībās, lai atbalstītu."

Uvis Kalniņš: "Ar Deivu esam strādājuši kopā četrus gadus. Viņš ir cilvēks, kurš mani ievadīja kompleksā peldējuma treniņos, kur guvu daudz panākumu. Būs lieliski būt ar viņu kopā olimpiskajās spēlēs ne tikai treniņu dēļ, bet arī atbalsta un vadības dēļ."


5.-21. augusta Riodežaneiro olimpiskās spēlēs ārzemju trenera pakalpojumus izmantos četri mūsu sportisti: maratoniste Ariana Hilborna, kārtslēcējs Mareks Ārents, peldētājs Uvis Kalniņš un cīkstone Anastasija Grigorjeva.