Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Vairāk nekā 40 NBA spēlētāji gatavojas startēt Rio

© SCANPIX

Olimpiskajās spēlēs, kas 5.-21. augustā notiks Brazīlijas pilsētā Rio, gatavojas piedalīties 47 esošie vai topošie NBA spēlētāji, otrdien, 26. jūlijā, rakstīja NBA.com žurnālists Džons Šūmans (John Schuhmann).

Planētas spēcīgākās līgas spēlētāji pārstāvēs 11 no 12 Rio komandām - ASV (12), Spāniju (7), Austrāliju (5), Franciju (5), Brazīliju (5), Argentīnu (3), Lietuvu (3), Horvātiju (3), Nigēriju (2), Serbiju (1) un Venecuēlu (1).

Ķīna būs vienīgā komanda bez aktīvajiem NBA spēlētājiem, tiesa, trīs ķīniešu basketbolistiem ir saites ar līgu. Ji Jianlians agrāk spēlēja NBA, bet “Memphis Grizzlies” un “Houston Rockets” 2016. gada NBA drafta otrajā kārtā ieguva tiesības uz Vangu Želinu (Wang Zhelin) un Žou Ki (Zhou Qi).

Daudzas komandas vēl nav apstiprinājušas galīgos sastāvus, tāpēc iespējamas tālākas izmaiņas. Piemēram, Greiviss Vaskess (Greivis Vasquez) nav piedalījies vairākās Venecuēlas pārbaudes spēlēs. Festus Ezeli sagatavošanās laikā nav bijis kopā ar Nigērijas valstsvienību, bet Andersonam Varežau ir spēcīgas muguras sāpes.

Rio būs pārstāvēti 24 no 30 NBA klubiem, tai skaitā 13 komandas uz Brazīliju sūta divus vai vairāk spēlētājus.

Olimpiskais turnīrs sāksies 6. augustā. A grupas spēles notiks pāra dienās no 6. līdz 14. augustam, savukārt B grupas spēles paredzētas nepāra dienās no 7. līdz 15. augustam. Četras labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kuras notiks 17., 19. un 21. augustā.