Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Cavaliers" galveno treneri par titulu atalgo ar 35 miljoniem

© Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas čempione Klīvlendas "Cavaliers" pagarinājusi līgumu ar Taironu Lū, un galvenais treneris nākamo piecu gadu laikā saņems 35 miljonus dolāru.

Klīvlendas "Cavaliers" regulārajā čempionātā bija labākā komanda Austrumu konferencē, izcīnot 57 uzvaras 82 mačos, un ceļā uz finālu tika piedzīvotas tikai divas neveiksmes. Nacionālās basketbola asociācijas izšķirošajā duelī pretī stājās pagājušā gada uzvarētāja Goldensteitas "Warriors", pret kuru iepriekš tika ciestas divas neveiksmes, otrajā ielaižot 132 punktus.

Klīvlendas "Cavaliers" nonāca iedzinējos ar 0-2 un 1-3, tomēr izšķirošajos brīžos spēja izglābties. Septīto spēli izbraukumā izdevās uzvarēt ar 93:89, un čempionu rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Lebrons Džeimss, kurš izdarīja arī 11 rezultatīvas piespēles un tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Pie komandas stūres janvārī stājās Tairons Lū, kurš galvenā trenera amatā nomainīja Deividu Blatu, ar kuru sadzīvot nespēja Džeimss. Lū izvēlējās pagaidīt, nevis parakstīt līgumu uz trim sezonām par 9,5 miljoniem dolāru, un risks attaisnojies - galvenais treneris un Klīvlendas "Cavaliers" vienojās par pieciem gadiem un 35 miljoniem.

39 gadus vecais Lū, kurš Klīvlendas "Cavaliers" vadīja 41 regulārās sezonas spēlē, izcīnot 27 uzvaras, un izslēgšanas mačos, komandai pievienojās 2014. gadā, kad kļuva par Blata palīgu. Pirms tam viņš strādāja Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Clippers".