Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pirms olimpiskajām spēlēm Samoilovs vēlas kļūt par studentu

© F64

222 jauni cilvēki šonedēļ sākuši kārtot iestājpārbaudījumu fiziskajā sagatavotībā studijām Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas programmā "Sporta zinātne", lai nākotnē savu karjeru saistītu ar sportu. Viens no topošajiem studentiem ir arī Latvijas olimpiskās komandas "RIO 2016" dalībnieks pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs.

Īsi pirms došanās uz Olimpisko spēļu norises vietu - Riodežaneiro (Brazīlija), Aleksandrs Samoilovs iesniedza dokumentus studijām LSPA bakalaura programmā "Sporta zinātne", lai iegūtu kvalifikāciju kā sporta veida vecākais treneris volejbolā un vadītājs sporta jomā.

"Esmu nolēmis iegūt jaunas zināšanas sporta jomā. Šobrīd man jau ir Banku augstskolā iegūts bakalaura un maģistra grāds finansēs, kā arī Biznesa vadības koledžā iegūta pirmā līmeņa augstākā izglītība jurisprudencē. Tomēr uzskatu, ka izglītības nekad nevar būt par daudz," savu vēmi iestāties LSPA komentēja Aleksandrs Samoilovs.

LSPA reflektantiem pirmdien un otrdien nepieciešams izpildīt septiņus fiziskās sagatavotības kontroles testus, atbilstoši LSPA izstrādātajiem vērtēšanas kritērijiem. Gan puišiem, gan meitenēm jāveic lokanības pārbaude, tāllēkšana no vietas, 20 metru skrējiens un atspoles skrējiens, kā arī jāizpilda vēdera preses vingrinājums. Paralēli jau minētajiem fiziskās pārbaudes testiem, meitenēm jānoskrien 2 kilometru kross un jāveic roku saliekšana - iztaisnošana balstā guļus, savukārt puišiem jāskrien 3 kilometru kross un jāveic spēka izturības pārbaude, pievelkoties pie stieņa. 27.jūlijā, plkst. 10.00, notiks sanāksme programmas "Sporta zinātne" reflektantiem par uzņemšanas konkursa rezultātiem.

Kā jau ziņots, 2015. gada fiziskās sagatavotības iestājeksāmenā uzvarēja 200m smaiļošanas talants Roberts Akmens. Šogad viņš cīnījās par tiesībām piedalīties Rio spēļu pēdējā atlasē un zaudēja Aleksejam Rumjancevam.