Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Isinbajeva emocionāli atvadās no cerības startēt Rio

© SCANPIX

Krievijas vieglatlētikas superzvaigzne, divkārtējā olimpiskā čempione Jeļena Isinbajeva (34) emocionāli atvadās no savas iespaidīgās karjeras pēdējās iespējas. Kolektīvās atbildības princips viņai liedz startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Isinbajevas emocionālais vēstījums instagram.com: "Nu tas arī viss... Noslēgusies mūsu cīņa par Rio... Nav lemts man atkal kāpt uz augstākā pakāpiena olimpiādē. Man par godu vairs neskanēs Krievijas himna. Savus dārgos līdzjutējus vairs neiepriecināšu ar lidojumiem pāri latiņai... Cik gan apbēdinoša ir tāda netaisnība! Mums bija vāja aizstāvība, es pat teiktu - nulles aizstāvība. Savas bezspēcības dēļ skumji līdz asarām bezlikumības un bezpriģela priekšā. Pār vaigiem rit asaras, apzinoties, ko esmu paveikusi vieglatlētikā. Kopā ar treneri Jevgeņiju Trofimovu mēs ar saviem pasaules rekordiem apsteidzām laiku par 10 gadiem. Kārtslēkšana kļuva par vadošo disciplīnu vieglatlētikā. Mana uzvara [šī gada Krievijas čempionātā] Čeboksaros bija sezonas labākais rezultāts pasaulē (4.90m). Tas, ko es būtu varējusi dāvāt pasaulei Rio, kādu augstumu, kādas emocijas, tā arī paliek noslēpums... Arī man pašai... Vēlos izraudāties..."

Iepriekš 34 gadus vecā kārtslēcēja bija paziņojusi, ka beigs sportistes karjeru, ja Krievijas izlase netiks pielaista olimpiskajām spēlēm. Isinbajevas treneris Jevgeņijs Trofimovs: "Pēc visa notikušā Ļena vērsīsies Strasbūras tiesā, jo viņai un komandai SOK lēmums nav pieņemams. Viņa bija arī pārsteigta par mūsu vadības reakciju [pēc SOK lēmuma]. Noplātīja rokas un viss. Ļena turpina treniņus, šorīt bija kārtējais treniņš."

Atgādinām, ka 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), tādējādi liedzot piedalīties Rio spēlēs. Sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ jācieš arī sportistiem, kuri nav vainīgi. 24. jūlijā SOK teju vienbalsīgi lēma, ka Krievijas olimpiskā izlase varēs piedalīties Rio spēlēs, ja vien zaļo gaismu dos attiecīgā sporta veida starptautiskā federācija.

Kā zināms, Jeļena Isinbajeva ir divkārtējā olimpiskā čempione (2004, 2008), savukārt 2012. gadā viņa ieguva olimpisko bronzu. Trīskārtējā pasaules čempione āra stadionos (2005, 2007, 2013). Karjeras laikā uzlabojusi pasaules rekordu 28 reizes, viņai pieder labākais sasniegums arī šobrīd (5.06 m).