Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Vasiļevskis: Labāk sēdēšu uz soliņa NHL, nevis braukšu uz KHL

© SCANPIX

Līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Tampabejas "Lightning" pagarinājušais krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis norādījis, ka nevēlas spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā pat tad, ja kāda komanda piedāvās iespaidīgu līgumu.

"Vispār negaidīju, ka man tik ātri piedāvās jaunu līgumu. Esmu aizvadījis tikai pusotru gadu, neesmu parādījis neko īpašu. Domāju, ka piedāvās pēc gada, ja kaut ko parādīšu. Kad aģents teica, ka Tampabejas "Lightning" piedāvā jaunu līgumu, nemaz nedomāju - uzreiz parakstīju," stāstīja vārtsargs Andrejs Vasiļevskis. Jaunā vienošanās stāsies spēkā pēc nākamās sezonas, un trīs gadu laikā viņš saņems 10,5 miljonus dolāru. "Par līgumu nerunāju ne ar treneri, ne ar ģenerālmenedžeri. Negaidīti piezvanīja aģents un teica, ka piedāvā jaunu vienošanos uz trim gadiem. Pirmā doma pie sevis bija: Nu, neko sev!"

Austrumu konferences pusfinālā Tampabejas "Lightning" tikās ar nākamo čempioni Pitsburgas "Penguins", un Vasiļevskis pēc pirmās spēles vaļsirdīgi atzina, ka pat nezina visus pretinieku uzbrucējus. "Jā, tā bija taisnība," ar smaidu sacīja vārtsargs, kurš piebilda, ka līdz septītajam mačam viņus iegaumējis. "Protams, [otrs komandas vārtsargs Bens] Bišops palīdzēja. Izstāstīja par visiem: kas, kā, ko, kur, kad. Bet mēs ar to atšķiramies - viņš cenšas analizēt visus pretiniekus, bet es tam cenšos nepievērst uzmanību. Spēlē var gadīties visādi. Domāsi, ka viņš metīs vienā vietā, bet beigās metīs otrā stūrī."

"Nespēju sevi iedomāties spēlējam Kontinentālajā hokeja līgā. Nesaku, ka nekad neatgriezīšos, lai spēlētu Krievijā - visādi var gadīties. Taču mans mērķis ir visu karjeru pavadīt Nacionālajā hokeja līgā. Supermērķis - visu karjeru pavadīt Tampabejas "Lightning"," atklāja Vasiļevskis. "Ja man nebūs nekādu piedāvājumu Ziemeļamerikā, tad varētu piekrist piedāvājumam Krievijā. Taču, ja būs kaut viens piedāvājums vienalga par kādu naudu, tad palikšu. Tas nav naudas jautājums. Man tik ļoti patīk Nacionālajā hokeja līgā... Labāk tur sēdēšu uz soliņa, nevis spēlēšu Kontinentālajā hokeja līgā."