Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Zabis šosezon spēlēs "Kurbadā"

© F64

Latvijas čempionāta vārtsargu un aizsargu naktsmurgs, uzbrukuma zonas pavēlnieks Bruno Zabis ir panācis vienošanos par spēlēšanu hokeja klubā "Kurbads" 2016./2017. gada sezonā.

Pēdējās divās sezonās Bruno vēju pilsētā bija komandas triecienspēks uzbrukumā, pirmajā gadā kaklā karot bronzas medaļas un kļūstot par čempionāta rezultatīvāko hokejistu ar 21 gūtiem vārtiem un 37 rezultatīvām piespēlēm. Bruno lieliskā spēle finālā pagājušā sezonā tika apbalvota ar zelta medaļām un čempionāta vērtīgākā spēlētāja titulu. Bruno bija arī izslēgšanas spēļu rezultatīvākais spēlētājs ar 19(7+12) punktiem.

Iepriekšejās sezonas vidū Bruno aizvadīja 11 spēles KHL čempionāta "Dinamo Rīga" sastāvā, izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Uzbrucējs bija arī Latvijas izlases kandidāts Pasaules čempionātam Maskavā.

Bruno savas hokejista gaitas uzsāka dzimtajā Liepājā pie leģendārā Aleksandra Cicurska. Uzbrucējs jauniešu vecumā bija kapteinis Latvijas zelta komandai "Liepājas Metalurgs 91", kas izcīnīja neskaitāmas uzvaras pašmāju čempionātos un ārzemju turnīros.

Arī profesionāļa gaitas Bruno iesāka "Liepājas Metalurgs" komandā, 18 gadu vecumā debitējot Latvijas čempionātā, bet gadu vēlāk arī Baltkrievijas čempionātā, kur labākais sniegums parādīts 2013./2014. gada sezonā, kad 34 spēlēs tika gūti pieci vārti un atdotas 11 rezultatīvas piespēles.

Pēc Liepājas "Metalurga" izjukšanas Bruno dodas uz Vācijas oberlīgu, kur turpina būt rezultatīvs - 29 spēlēs tiek sakrāti 59(27+32) punkti. Atgriežoties lielajam hokejam Liepājā, mājās atgriežas arī Bruno.

Bruno Zabis ir apveltīts ar spēju lieliski pārredzēt laukumu un pieņemt pareizos lēmumus asās spēles situācijās. Tehniskais slidojums un nūjas tehnika ļauj veikt pretinieku aizsardzībai negaidītus manevrus un radīt vārtu gūšanas momentus jebkurā mirklī.

Bruno dominējošā spēle uzbrukumā, uzvarētāja raksturs un neremdināmā kāre pēc panākumiem ir tās īpašības, kas HK "Kurbads" padarīs vēl spēcīgāku gaidāmajai sezonai.