Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Jelgava" pēc vēsturiskās uzvaras uzņems RFS

© F64

"Jelgava", kas pagājušās nedēļas otrajā pusē izcīnīja vēsturisku uzvaru Eirokausos, SynotTip Virslīgas 15. kārtas noslēdzošajā spēlē uzņems RFS, kas pēdējos sešos mačos piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, un veiksmīgā sērija sākās ar panākumu tieši pret jelgavniekiem.

Izbraukumā noturējuši bezvārtu neizšķirtu, "Jelgavas" futbolisti ceturtdien pirmoreiz vēsturē sasniedza UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, jo atbildes mačā izdevās ar 3:0 sasist titulēto Bratislavas "Slovan" no Slovākijas. Rezultātu pirmā puslaika vidū atklāja Gļebs Kļuškins, kurš 11 metru soda sitienu realizēja ar pārliecinošu sitienu apakšējā stūrī.

Pārsvaru 48. minūtē ar skaistu šāvienu zem pārliktņa dubultoja Boriss Bogdaškins, bet punktu pretinieku, kuri divas reizes pēdējos piecos gados spēlējuši grupu turnīrā, cerībām pielika Oļegs Malašenoks, pretuzbrukumu noslēdzot ar sitienu tukšos vārtos.

"Pat pašam grūti noticēt tam, ko paveicām. Esmu pilns ar emocijām, un mēs rakstām vēsturi. Mēs visi - gan klubs, gan Jelgava - noticējām sev un panācām rezultātu," saviļņots bija Bogdaškins, kurš uzvaru nosauca par lielāko "Jelgavas" kluba vēsturē. "Zinām, ka viņi visi saņem desmit reizes vairāk nekā mēs, taču paši redzat, ka tas futbolā nav galvenais un ka rezultātu var sasniegt arī tad, ja nesaņem lielu naudu."

Savukārt Kļuškins uzsvēra, ka laukumā pazaudēts daudz spēka un emociju, un tas var atstāt iespaidu šovakar, kad savā laukumā jāuzņem RFS. Komandas šosezon tikušas divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Atklāšanas spēlē "Jelgava" iesita jau ceturtajā minūtē un uzvarēja ar 4:0, bet 14. maijā rīdzinieki tika pie revanša - 1:0.

Kopš uzvaras pār "Jelgavu" RFS piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi, pirms mēneša viesos ar 1:3 piekāpjoties Latvijas čempionei "Liepājai". Sešos mačos gūts viens panākums un četras reizes fiksēts neizšķirts rezultāts. Vārtus neskartus izdevies nosargāt arī pret pēdējā vietā esošo "Daugavpili" (0:0) un viesos pret "Ventspili" (1:0).

Tomēr, neskatoties uz lielo uzvaru, pagājušajā pirmdienā šķīrās RFS un galvenā trenera Oļega Vasiļenko ceļi. Komanda norādīja, ka nav saskanējuši abu pušu uzskati par vienības attīstības vīziju, un tāpēc galvenā trenera amatā iecelts Juris Ševļakovs, kurš bija Vasiļenko labā roka. Viņa vadībā RFS Latvijas kausa astotdaļfinālā izbraukumā ar 7:0 sasita "Ogri" no pirmās līgas.

Virslīgas 15. kārta dāvājusi rezultatīvu futbolu. "Metta/Latvijas Universitāte" un "Daugavpils" kopā iesita četrus vārtus, "Ventspils" un "Riga" - trīs, bet turnīra tabulas līderu duelis noslēdzās ar "Liepājas" uzvaru 4:3 pret Jūrmalas "Spartaku". Par galveno varoni kļuva Kristaps Grebis, kurš izcēlās 86. un 88. minūtē.

Cerēsim, ka arī šovakar paredzētais mačs priecēs ar vārtu guvumiem un intrigu līdz pēdējai sekundei. Spēles sākums pulksten 19:00, bet studiju vērojiet jau no 18:45. Tiešraide gan LMT Straumē, gan Sportacentrs.comTV kanālā.