Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Divi vārti septiņās sekundēs, kautiņš un uzvara pār Masaļski un Sotnieku

© HK Lada

Ar uzvaru gatavošanos jaunajai Kontinentālās hokeja līgas sezonai sācis Rīgas "Dinamo", kas Valmierā bez galvenā trenera un virknes līderiem pārspēja Arta Ābola, Edgara Masaļska un Kristapa Sotnieka Toljati "Lada" (4:1). Pa vārtiem guva Krišjānis Rēdlihs, Frenks Razgals, Edgars Kulda un Deniss Raimers.

Pirmā bīstamā izdevība bija jau otrajā spēles minūtē, kad ripa no apmales izleca vārtu priekšā un nokļuva pie Kaspara Saulieša, taču viesus glāba Edgars Masaļskis. Latviešu vārtsargam pēc šīs epizodes bija nepieciešama neliela piespiedu pauze, bet Masaļskis spēja turpināt maču. Drīzumā no aizvārtes metiena pozīcijā izlīda Nikolajs Jeļisejevs, kura mēģinājums trāpīt tuvajā stūrī nebija sekmīgs, taču ripa atleca pie čehu pārbaudāmā leģionāra Mihala Hlinkas, kurš netrāpīja rāmī un neizmantoja teicamu iespēju.

Bīstami uzbrukumi bija arī otrā laukuma pusē, un Toljati "Lada" 13. minūtē pirmo vairākumu pārvērta vārtu guvumā. Edgars Kulda pārkāpa noteikumus pret Kristapu Sotnieku, un Aleksandrs Bumagins vairākumā saņēma piespēli no aizvārtes un no tuvas distances neatstāja Jānim Kalniņam nekādas cerības (1:0). Vēl pēc dažām minūtēm "Lada" ieguva otru vairākumu - Kalniņš izmeta ripu ārpus laukuma -, bet šoreiz rīdzinieki izturēja.

Otrās trešdaļas sākumā pie pirmā vairākuma tika Rīgas "Dinamo", kas turklāt pēc Masaļska noraidījuma par klupināšanu 33 sekundes varēja spēlēt piecatā pret trim - pirmo noraidījumu izprovocēja Kulda, bet otrajā reizē cietējsbija Koltons Gilīss. Tomēr lielā vairākuma izmantošanas vietā rīdzinieki vienatnē pret Kalniņu palaida tikko noraidīto soliņu pametušo aizsargu Gļebu Korjaginu, kurš izgājienu gan nerealizēja. Perioda vidū gan mājinieki panāca izlīdzinājumu - no zilās līnijas precīzi šāva Krišjānis Rēdlihs (1:1), kurš dažas minūtes vēlāk arī glāba komandu no vārtu zaudējuma.

Otrās trešdaļas otrajā pusē Rīgas "Dinamo" septiņu sekunžu (!) laikā guva divus vārtus. Vispirms Frenks Razgals apspēlēja aizsargu un no neērtās meta tuvajā stūrī (2:1), bet pēc centra iemetiena uzbrukuma zonā nokļuva Kulda, kurš aizsarga aizsegā ar perfektu metienu raidīja ripu augšējā vārtu stūrī (3:1). Pavisam drīz Masaļskis kapitulēja jau ceturto reizi - ripa pēc Denisa Raimera metiena un atsitiena pret bortu atleca atpakaļ vārtu priekšā, un pirmais pie tās bija vācu uzbrucējs (4:1).

Trešās trešdaļas sākumā Krišjānis Rēdlihs par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju tika pie 2+2 soda minūtēm, taču mazākumā tieši rīdzinieki varēja gūt piektos vārtus - Vitālijs Pavlovs labi pārtvēra piespēli, izslidoja vienatnē pret Masaļski un noguldīja viņu, tomēr netrāpīja mērķī. Arī vairākuma turpinājums "Lada" nesekmējās - Sotnieks rīdzinieku vārtu priekšā tika pie noraidījuma. Pirmajā pārbaudes spēlē neizpalika arī kautiņš - Koba Jass nepamanīja, ka ir pārmetiens un aiz pretinieku vārtiem iesaistījās cīņā par ripu, pēc tam izplūcoties ar 35 gadus veco "Lada" kapteini Vladimiru Maļenkihu.

Pēc spēles beigām Rīgas "Dinamo" uzvarēja arī bullīšos. Kalniņš tika galā ar visiem trim mēģinājumiem, bet vienīgais Masaļski pārspēja Jeļisejevs - pa reizei neprecīzi bija Razgals un Kaspars Saulietis.

Rīgas "Dinamo" - Toljati "Lada" 4:1 (0:1, 4:0, 0:0)
Vārti: 12:15 Bumagins (Filatovs, Jūhansons, vair.) 0:1, 27:50 K. Rēdlihs (Gilīss, E. Kulda) 1:1, 34:06 Razgals (Zīle)2:1, 34:13 E. Kulda 3:1, 36:26 Raimers 4:1
Soda minūtes: 20:16
Vārtsargi: Jānis Kalniņš - Edgars Masaļskis

Rīgas "Dinamo"

Vārtsargi: #20 Jānis Kalniņš (#60 Antons Naumovs);
Aizsargi: #3 Ēriks Ševčenko - #29 Ralfs Freibergs, #97 Kristaps Zīle - #9 Krišjānis Rēdlihs (C), #58 Guntis Galviņš - #23 Aleksandrs Jerofejevs, #33 Jēkabs Rēdlihs - #26 Uvis Balinskis;
Uzbrucēji: #7 Koba Jass - #83 Deniss Raimers - #95 Eliezers Šerbatovs, #69 Nikolajs Jeļisejevs - Mihals Hlinka - #53 Frenks Razgals, #17 Kaspars Saulietis - #72 Vitālijs Pavlovs - #32 Edgars Kulda, #15 Vinnijs Saponari - #68 Koltons Gilīss - #40 Miks Lipsbergs.

Pirmssezonas pārbaudes spēles

23. jūlijs, Valmiera, DINAMO RĪGA - LADA
29. jūlijs, Inbox.lv ledus halle Piņķos, DINAMO RĪGA - SIBIR

Turnīrs „Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kauss 2016”:
1. augusts, plkst. 19:00, Ņižņijnovgoroda, TORPEDO - DINAMO RĪGA
3. augusts, plkst. 15:00, Ņižņijnovgoroda, AK BARS - DINAMO RĪGA
4. augusts, plkst. 15:00, Ņižņijnovgoroda, DINAMO RĪGA - SEVERSTAĻ
5. augusts, plkst. 19:00, Ņižņijnovgoroda, DINAMO RĪGA - ŅEFTEHIMIK
7. augusts, plkst. 15:00, Ņižņijnovgoroda, LOKOMOTIV - DINAMO RĪGA

Starptautiskais hokeja turnīrs Arēnā Rīga:
14. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA - DINAMO Minska
15. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA - AK BARS
17. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA - LOKOMOTIV
18. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, Spēle par vietu