Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" pārbauda kanādieti ar 154 spēļu pieredzi NHL

© Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas "Dinamo" savā mājaslapā paziņoja, ka treniņnometnē Valmierā uz pārbaudes laiku pievienojušies divi jauni ārzemju uzbrucēji – čehs Mihals Hlinka un kanādietis Koltons Gilīss.

27 gadus vecais Koltons Gilīss (193 cm, 95 kg) no 2008. līdz 2013. gadam aizvadīja 154 spēles Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot Minesotas "Wild", kas viņu 2007. gada draftā izvēlējās ar 16. kārtas numuru, un pēc tam arī Kolumbusas "Blue Jackets" vienības. Viņa rēķinā 18 (6+12) punkti un 72 soda minūtes. Krietni lielāka pieredze kanādietim gan ir Amerikas Hokeja līgā, kur regulārajā sezonā aizvadīja 282 spēles un sakrāja 89 (33+56) punktus un 280 soda minūtes. Kaldera kausā viņam 34 spēles, 14 (8+6) punkti, 45 soda minūtes un zaudējums 2011. gada finālsērijā.

Pēdējā sezonā Gilīss "Banska Bystrica" rindās spēlēja kopā ar Georgiju Pujacu un Lauri Bajarunu un kļuva par Slovākijas vicečempionu, finālsērijā komandai ar 2-4 atzīstot "Nitra" pārākumu. Kanādietim regulārajā sezonā 28 spēles, 11 (6+5) punkti un 113 soda minūtes. Izslēgšanas spēlēs Gilīss aizvadīja 17 mačus, tika pie sešiem (3+3) punktiem un 28 soda minūtēm.

Savukārt 25 gadus vecais Mihals Hlinka (190 cm, 91 kg) savulaik divus gadus spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgā (94 spēles, 23+34), bet lielāko daļu karjeras pavadījis Ekstralīgas komandā "Vitkovice" un dažādās īrēs Čehijas pēc spēka otrajā līgā. Aizvadītajā regulārajā sezonā Čehijas spēcīgākajā līgā viņam 46 spēles un 13 (7+6) punkti.

Uz treniņnometni Valmierā dosies arī divi "Rīgas" aizsargiRoberts Kaļķis un Rimants Zeilis, bet treniņus neturpinās uzbrucēji Roberts Locāns, Kirils Galoha un Gatis Sprukts.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs.
Aizsargi: Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko, Uvis Balinskis, Roberts Kaļķis un Rimants Zeilis.
Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Koba Jass, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Georgs Golovkovs, Miks Lipsbergs, Eliezers Šerbatovs, Deniss Reimers, Vinsents Saponari, Koltons Gilīss un Mihals Hlinka.