Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Girgensons un ''Sabres'' pagaidām nespēj vienoties

© F64

Strupceļā nonākušas latviešu hokejista Zemgus Girgensona un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo ''Sabres'' sarunas par jaunu līgumu. Zemgus aģents gan atzīmē, ka sarunas turpinās.

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons un aizsargs Rasmuss Ristolainens ir palikuši vienīgie ierobežoti brīvie aģenti Bufalo ''Sabres'' sastāvā. Ja ar Ristolainenu klubs drīzumā varētu noslēgt ilgtermiņa līgumu, tad Girgensona gadījumā situācija tik viennozīmīga nav.

''Sabres'' esot piedāvājusi Girgensonam vienas sezonas līguma pagarināšanu. Sezonā latvietis nopelnītu 874 tūkstošus ASV dolāru, kas būtu piecu procentu palielinājums, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Zemgus piektdien esot pieņēmis lēmumu no šāda varianta atteikties.

sabres.buffalonews.com raksta, ka latviešu hokejists, visticamāk, vēlas divu trīs gadu līgumu, taču šobrīd atrodas sliktā pozīcijā, lai kaut ko tādu no kluba sagaidītu. Tāpat portāls atzīmē, ka latvietis pie galvenā trenera Dana Bailsmas nepavisam neesot juties tik labi kā pie Teda Nolana, ar ko kopā strādāts Latvijas nacionālajā izlasē.

Pagājušajā sezonā Girgensons 71 spēlē guva septiņus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Zemgus nevienus vārtus pagājušajā sezonā neguva savā laukumā, kopumā ''First Niagara Center'' tiekot tikai pie četriem punktiem. Portāls prognozē, ka šobrīd Girgensona reālākā iespēja ir kļūt par ceturtās maiņas hokejistu.

Kents Hjūzs, Girgensona aģents, situāciju komentēja visai izvairīgi: ''Nevaru neko komentēt. Varu pateikt tikai to, ka esam sarunās ar ''Sabres''.''