Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Žurnālists: Dāvis Bertāns noslēdzis divu gadu līgumu ar "Spurs"

© F64

Dāvis Bertāns trešdien, 6. jūlijā, noslēdza divu gadu līgumu ar NBA klubu "San Antonio Spurs", atsaucoties uz notikumam tuvu stāvošu avotu, ziņo "Bleacher Report" žurnālists Deivids Piks (David Pick). Klubs darījumu vēl nav apstiprinājis.

Bertāns kļuvis par ceturto Latvijas basketbolistu pasaulē spēcīgākajā līgā. Gundars Vētra 1993. gada sezonā pārstāvēja “Minnesota Timberwolves”, Andris Biedriņš no 2004. līdz 2014. gadam aizstāvēja “Golden State Warriors” un “Utah Jazz” krāsas, bet Kristaps Porziņģis no 2015. gadā pārstāv divkārtējos līgas čempionus “New York Knicks”.

Jaunākais no brāļiem Bertāniem 1. jūlijā ieradās Teksasas lielpilsētā, lai pārrunātu pēdējās nianses pirms līguma noslēgšanas, pirmdien, 4. jūlijā, ziņoja Eurohoops.net žurnālists Lefteris Moutis, norādot, ka “Spurs” var atļauties samaksāt “Baskonia” pieprasīto izpirkuma maksu 650 000 ASV dolāru apmērā.

Deivids Piks (David Pick) 15. jūnijā vēstīja, ka “Spurs” apsver iespēju piedāvāt Bertānam līgumu uz divām sezonām četru miljonu dolāru vērtībā, bet 4. jūlijā, atsaucoties uz darījumam tuvu stāvošiem avotiem, ziņoja, ka līgums varētu būt 1,3-2,0 miljonu dolāru robežās.

Sākumā izskanēja runas, ka "Spurs" varētu piedāvāt Bertānam pirmgadnieka minimālo līgumu jeb 543 471 dolāru pirms nodokļu nomaksas.

2011. gada NBA draftā “Indiana Pacers” izvēlējās Dāvi Bertānu ar 42. numuru, taču uzreiz pēc tam tiesības uz spēlētāju iegādājās “Spurs”. Sākot no 2013. gada vasaras, uzbrucējs Sanantonio ārstu uzraudzībā divas reizes atveseļojās no ceļgala krustenisko saišu plīsumiem.

Dāvis Bertāns aizvadījis piecarpus sezonas ārzemju komandās. No 2011. gada janvāra līdz decembrim Bertāns pārstāvēja Slovēnijas klubu “Union Olimpija”, savukārt no 2012. gada sākuma līdz 2014. gada sākumam aizstāvēja Belgradas “Partizan” (Serbija) krāsas, šai laikā izcīnot pirmās vietas trīs turnīros - Serbijas čempionātā, Radivojes Korāča kausa izcīņā un Adrijas līgā.

2014. gada vasarā Bertāns noslēdza trīs gadu līgumu ar Vitorijas klubu “Baskonia”, komandas sastāvā spēlējot ACB līgā un “Turkish Airlines” Eirolīgā. Uzbrucējs kļuva par pirmo latviešu spēlētāju ULEB ērā, kurš sasniedzis Eirolīgas "Četru finālu" (FIBA ērā to paveica Gundars Vētra).