Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gudļevskim jauns viena gada līgums ar "Lightning"

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis oficiāli noslēdzis jaunu līgumu ar NHL komandu Tampabejas "Lightning". Jaunais līgums ir uz vienu sezonu un divvirziena.

Kristers Gudļevskis pēc sava pirmā NHL līguma beigām bija kļuvis par aizsargātu brīvo aģentu un saņēmis kvalifikācijas līguma piedāvājumu no „Lightning”. Lai arī līgums noslēgts ar NHL klubu, nākamās sezonas sākumā Gudļevskis, visticamāk, tik un tā spēlēs AHL fārmklubā Sirakjūzas „Crunch”. Kā to paredz divvirzienu līgums, kāds Gudļevskim bija arī līdz šim, spēlējot AHL viņš saņem krietni zemāku algu nekā laikā, kad atrodas „Lightning” pieteikumā.

23 gadus vecais Gudļevskis pirms trim gadiem tika draftēts ar 124. numuru un NHL aizvadījis tikai četras spēles (divas no tām „play-off”). „Lightning” vārtsargu hierarhijā viņš pagājušajā sezonā atradās aiz viena no līgas labākajiem vārtsargiem Bena Bišopa un viena no daudzsološākajiem vārtsargiem Andrejam Vasiļevska.

Ar Vasiļevski pirms pāris dienām tika noslēgts jauns līgums uz trim gadiem un par 10.5 miljoniem ASV dolāru. Savukārt Bišopa līgumā palikusi vairs tikai viena sezona (par sešiem miljoniem). Kluba ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans pēc Vasiļevska līguma atteicās komentēt, kuru šobrīd uzskata par pamatvārtsargu un kuru mēģinās aizmainīt, taču paredzams, ka nākamajā vasarā, kad notiks paplašināšanās drafts, līgā ienākot Lasvegasas komandai, Tampā, visticamāk, Bišopa vai Vasiļevska vairs nebūs. Tas tādēļ, ka draftā katra komanda var aizsargāt no izvēlēšanās tikai vienu vārtsargu. Tas gan arī nenozīmē, ka Gudļevskis automātiski varēs kļūt par "Lightning" otro vārtsargu.

Gudļevskis trijos Ziemeļamerikā pavadītajos gados piedalīties 121 AHL spēlē, vidēji atvairot 90.3% metienu un ielaižot 2.8 vārtus. Viņš izcīnījis 59 uzvaras un 12 reizes palīdzējis komandai iegūt punktu par neizšķirtu pamatlaikā. Gudļevskis arī izpelnījās uzaicinājumu uz AHL Zvaigžņu spēli, bet aizvadītajā sezonā piedzīvoja visai saraustītus brīžus izsaukumu uz NHL dēļ, kuros iespēja uzspēlēt tika dota minimāli. Gudļevska statistika pagājušajā sezonā AHL bija vidēji ielaisti 2.83 vārti un atvairīti 90.7% metienu, kas bija attiecīgi 33. un 32. labākais rādītājs AHL vārtsargu konkurencē.

Iepriekšējās divās sezonās „Lightning” aizcīnījās līdz Stenlija kausa vēlīnajām stadijām, un abās sezonās Gudļevskis bija kopā ar komandu, taču laukumā tā arī neizgāja. Atrašanās „Lightning” rezervē neļāva viņam palīdzēt Latvijas izlasei pēdējos divos pasaules čempionātos, bet ar izlasi Gudļevskis ieguva astoto vietu Soču olimpiskajās spēlēs.