Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš Porečā sāk ar divām uzvarām

© FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar divām uzvaru sākuši Porečas "Major" sērijas turnīru. Pirmajā mačā latvieši ar 2-0 (21:10, 26:24) uzveica norvēģus Kristianu Sorumu un Geiru Eitunu, bet otrajā ar 2-0 (23:21, 21:16) pārspēja poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Szalankeviču.

Pēc neliela pārtraukuma Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš atgriezās pludmales volejbola kortos, startējot Porečas "Major" sērijas pamatturnīrā. Latviešu pirmie pretinieki Horvātijas smiltīs bija Kristians Sorums un Geirs Eituns no Norvēģijas, kuri vakar ar grūtībām pārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Spēli ļoti labi sāka Latvijas duets, ātri izvirzoties vadībā ar 7:1. Sešu punktu pārsvars kādu laiku noturējās, bet tad latviešiem padevās vēl viens izrāviens, tehniskajā pārtraukumā duetiem dodoties pie rezultāta 15:6. Šādu deficītu norvēģiem nekādi nebija iespējas atspēlēt, līdz ar ko pirmā seta liktenis bija izšķirts. Norvēģijas duets tomēr sasniedza 10 gūto punktu robežu, Samoilovam un Šmēdiņam gūstot panākumu ar rezultātu 21:10.

Otro setu pārliecinoši sāka Sorums un Eituns, kuri negaidīti izvirzījās vadībā ar 4:0. Latvieši varēja sākt atspēlēšanos, sadeldējot deficītu līdz minimumam (7:8). Nākamos divus punktus guva norvēģi, atjaunojot trīs punktu pārsvaru. Tāds tas turējās līdz seta izskaņai, kad Samoilovs un Šmēdiņš sasparojās, atkal nonākot tikai viena punkta atstatumā (18:19). Seta galotne ieilga, bet Samoilovs un Šmēdiņš prata salauzt savus pretiniekus, svinot uzvaru ar 2-0 (21:10, 26:24).

Nākamo maču Latvijas duets aizvadīja pēcpusdienā, kad mērosies spēkiem ar Mihalu Kadziolu un Jakubu Szalankeviču no Polijas, kuri pirmajā mačā ar 0-2 (17:21, 16:21) piekāpās brazīliešiem Vitoram Felipem un Alvaru Filju.

Spēli dueti sāka līdzīgi, krājot punktus pārmaiņus. Tad Samoilovs un Šmēdiņš lauza cīņas gaitu, spējot vairākas reizes atspēlēties aizsardzībā un panākt 11:6 savā labā. Līdz tehniskajam pārtraukumam poļi nedaudz atguvās, sadeldējot deficītu līdz trīs punktiem (9:12). Seta otrajā pusē cīņa jau ritēja līdzīgāk, bet poļi pa punktiņam pielasīja, lai samazinātu deficītu līdz minimumam (15:16). Drīz vien rezultāts kļuva arī neizšķirts, ievadot seta galotni - 18:18. Izšķiroša šoreiz varēja izrādīties Aleksandra Samoilova serve, ļaujot tikt pie eisa un divām setbumbām. Pie otrās setbumbas izspēles Šmēdiņš nokļūdījās pie tīkla, dodot Polijas duetam cerību. Pats Šmēdiņš gan kļūdu laboja ar bloku, setam noslēdzoties ar 23:21.

Otrā seta ievadā Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 4:2, bet brīdi vēlāk panāca arī četru punktu pārsvaru pēc lieliskas Samoilova darbības aizsardzībā (7:3). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija nopietni nemainījās, latviešiem esot vadībā ar 13:8. Pēc atpūtas Latvijas duets nedeva pretiniekiem iespējas atspēlēties, vispirms nedaudz pieaudzējot pārsvaru, bet brīdi vēlāk to nedaudz zaudējot. Tādējādi arī otrā spēle tika uzvarēta ar rezultātu 2-0 (23:21, 21:16).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas turnīrā, bet rīt cīņā par pirmo vietu grupā mērosies spēkiem ar jau minētajiem brazīliešiem Vitoru Felipi un Alvaru Filju. Spēles laiks noskaidrosies vēlāk.