Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

LOK prezidents Vrubļevskis Ventspilī iededzis Latvijas IV Olimpiādes lāpu

© f64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis trešdien Ventspils pludmalē svinīgi iededzis olimpisko lāpu, kas turpinājumā ceļos uz IV Latvijas vasaras olimpisko spēļu norises vietu Valmieru, informē sacensību rīkotāju pilsētas pašvaldība.

Vrubļevskis lāpu saņēma no trim Ventspils sportistiem - svarcēlājiem Artūra Plēsnieka, Rebekas Kohas un vieglatlētes Sabīnes Gošas.

Olimpiskās lāpas iedegšana Ventspilī pirms Latvijas olimpiādēm jau kļuvusi par tradīciju, kas tika iedibināta 2004.gadā pirms Latvijas I Olimpiādes.

"Latvijas Olimpiāde jau ir ar savu vēsturi un tradīcijām. Pirmās trīs Latvijas Olimpiādes norisinājās Ventspilī un Liepājā, bet šoreiz šis gods ticis Vidzemes sportiskākajai pilsētai Valmierai. Liels gandarījums par Valmieras pašvaldību, kas daudz paveikusi sporta bāžu attīstībā, un pilsēta ir gatava gada lielākajam sporta notikumam Latvijā," izteicās Vrubļevskis. "Prieks strādāt ar valmieriešiem, jo organizatoriskā ziņā ir paveikts liels darbs, tāpēc ir pārliecība, ka viss izdosies un mūs gaida augsta līmeņa sacensības. Aicinu visus uz Valmieru šajā nedēļas nogalē, šī būs vienreizēja iespēja labākos Latvijas atlētus redzēt klātienē," uzsvēra LOK prezidents.

Valmieras gatavību Latvijas IV Olimpiādes norisei, saņemot lāpu no Ventspils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka sadarbības jautājumos Gunta Blumberga, apliecināja arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei").

"Tāpat kā olimpiskā liesma simbolizē olimpiskās saimes vienotību, arī mēs, Valmieras pilsēta ar sadarbības partneriem, kopā esam veikuši lielu darbu. Lāpa, kas kopš pirmās Latvijas Olimpiādes tiek iedegta Ventspilī, ir kā līdzšinējo organizatoru ceļazīme veiksmīgai olimpiādes norisei. Olimpisko uguni nododu Valmieras sportistiem kā laba vēlējumu visiem Olimpiādes dalībniekiem," sacīja Baiks.

Lāpu Baiks nodeva trim Valmieras komandas pārstāvjiem - Londonas olimpisko spēļu dalībniecei BMX riteņbraucējai Sandrai Aleksejevai, divkārtējam un pašreizējam Latvijas čempionam airēšanas slalomā Tomam Karlivānam, kā arī Latvijas basketbola čempionvienības "Valmiera"/ORDO komandas spēlētājam Viktoram Iļjinam.

Galvenā Latvijas IV Olimpiādes norises vieta būs Valmiera, bet sacensības notiks arī citās pilsētās. Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks neolimpiskais sporta veids - orientēšanās - un paraugdemonstrējumi šahā. Arī svinīgā olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija norisināsies Valmierā.

Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti Valmieras sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB jeb kalnu riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids - florbols.

Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā - regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības - Alojā.

Rīgā Latvijas IV Olimpiādes laikā norisināsies peldēšana un vingrošanas disciplīnas, bet sporta centrā "Kleisti" notiks sacensības jātnieku sportā. Valkā gaidāmas ložu šaušanas sacensības.

Latvijas IV Olimpiādē kopumā piedalīsies ap 4000 sportistu, pārstāvot 94 pašvaldības.

Vieglatlētiem Latvijas IV Olimpiāde būs viens no pēdējiem atlases posmiem olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kas norisināsies no 5. līdz 21.augustam.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados.