Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Golfa pasaules ranga līderis Dejs Zikas vīrusa dēļ nebrauks uz Rio

© Scanpix

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies pasaules labākais golferis Džeisons Dejs un četru lielo turnīru uzvarētājs Rorijs Makilrojs. Abi atteikumu pamatoja ar bailēm no Zikas vīrusa radītajām sekām.

"Vienīgais iemesls, kāpēc nepiedalīšos Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ir bažas par Zikas vīrusa pārnēsāšanu un riskiem, ka tas varētu ietekmēt manas sievas nākamās grūtniecības un mūsu ģimenes jaunos locekļus," izplatītajā paziņojumā teica Džeisons Dejs. Novembrī viņa ģimene sagaidīja otro pēcnācēju. "Vienmēr ģimene ir bijusi pati svarīgākā manā dzīvē."

Dejs, kurš atrodas pasaules ranga pirmajā vietā, ir piektais golferis, kurš atteicies no došanās uz olimpiskajām spēlēm tieši Zikas vīrusa dēļ. Identiska iemesla dēļ Riodežaneiro neieradīsies arī Rorijs Makilrojs, kurš četras reizes uzvarējis lielajos turnīros. Abi sportisti bija starp lielākajiem golfa atbalstītājiem iekļaušanai olimpisko spēļu programmā, kurā golfs pēdējoreiz bija 1904. gadā.

Austrālija palikusi ne tikai bez Deja, bet arī Adama Skota, kurš pasaules rangā ir astotais, un Marka Leišmana, kurš ieņem 39. pozīciju un arī ir satraucies par Zikas vīrusu, jo viņa sievas imūnsistēma nav paguvusi atgūties pēc pērn piedzīvotā, kad viņas dzīvība karājās mata galā.

Skots norādījis, ka olimpiskās spēles nevienā brīdī neatradās viņa prioritāšu saraksta augšgalā, jo lielie turnīri ir vēsturiski daudz nozīmīgāki nekā olimpiskās medaļas izcīnīšana. Tādējādi golfs palicis bez trim no desmit labākajiem sportistiem pasaulē, bet lēmumu vēl nav paziņojuši vairāki līderi. Pilnais dalībnieku saraksts kļūs zināms 11. jūlijā.