Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Aigars Šķēle no Valmieras pārceļas uz "Ventspili"

© F64

Pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "Valmiera/Ordo" rindās Aigars Šķēle parakstījis divu gadu (1+1) līgumu ar "Ventspili".

Par vienošanos oficiāli paziņojusi „Ventspils” vienība, norādot, ka līgums parakstīts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu. 23 gadus vecais Aigars Šķēleaizvadītajā sezonā pārstāvēja „Valmieru/Ordo” un kopā ar vecāko brāli Armandu palīdzēja valmieriešiem iegūt vēsturisku LBL čempionu titulu.

Šķēle „Valmieras/Ordo” rindās regulārajā sezonā izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 10.5 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kas bija septītais labākais rādītājs visā līgā. Iepriekš viņš pārstāvējis „VEF Rīga”, „Jūrmala/Fēnikss” un „Barons” komandas, kā arī savulaik pavadījis divas sezonas Spānijas kluba „Fuenlabrada” jauniešu sistēmā. Šķēle arī piedalījies divās LBL zvaigžņu spēlēs.

1,92m garais aizsargs šobrīd kopā ar Latvijas izlasi gatavojas olimpisko spēļu atlases turnīram Belgradā. Izlases trenera Ainara Bagatska rīcībā šobrīd palikuši 14 kandidāti, un šovakar tiks aizvadīta pēdējā pārbaudes spēle pret Irānu, kurā piedalīsies arī Škēle. Viņš pagaidām Latvijas izlasē piedalījies 12 spēlēs, vidēji mačā gūstot četrus punktus.

„Ventspils” pagājušajā LBL sezonā ieguva otro vietu regulārajā turnīrā, bet izslēgšanas mačos nespēja pārvarēt „VEF Rīga” piedāvāto pusfināla barjeru. Savukārt sērijā par trešo vietu izdevās no 0-2 atspēlēties sērijās pret „Liepāja/Triobet”. Paredzams, ka nākamajā sezonā „Ventspils” būs vienīgā Latvijas pārstāve Eiropas turnīros, piedaloties FIBA Čempionu līgā.

Savulaik "Ventspils" komandā spēlēja arī Armands Šķēle. Tas bija 2009./10. gada sezonā, kad Šķēle "Ventspils" sastāvā aizvadīja 10 spēle un palīdzēja komandai tikt pie bronzas medaļām.