Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Valstsvienība: nosaukts sastāvs pēdējai pārbaudes spēlei

© F64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pēdējā pārbaudes spēlē pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra otrdien, 28.jūnijā, plkst.20 “Arēnā Rīga” tiksies ar Irānas izlasi. Cīņa par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm latviešiem sāksies 4.jūlijā Belgradā, irāņiem – Turīnā.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc rīta treniņa paziņoja, ka otrdienas spēlē nepiedalīsies Jānis Blūms un Ojārs Siliņš, kurus aizstās pirmdien nespēlējušie Aigars Šķēle un Rolands Šmits.

Irānas izlase ir trīskārtēja Āzijas čempione (2007., 2009., 2013.gadā), bet iepriekšēja turnīrā pērn izcīnīja 3.vietu. Piedalījusies Pasaules kausa izcīņā 2010. gadā (bilance 1-4) un 2014. gadā (1-4), kā arī Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008. gadā (0-5).

Latvijas un Irānas vīriešu basketbola valstsvienības savā starpā spēlēs pirmo reizi. Svētdien Rīgā Irānas komanda ar 76:73 pārspēja Jaunzēlandes izlasi.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā pirmajā posmā Latvijas komanda spēlēs ar Japānas (4. jūlijā plkst.19) un Čehijas (5.jūlijā plkst.22) izlasēm. Apakšgrupas divas labākās komandas 8. jūlijā pusfinālā spēlēs ar kādu no otrās apakšgrupas komandām (Angola, Puertoriko un Serbija). 9.jūlijā - finālspēle, kuras uzvarētāji brauks uz Rio. Latvijas valstsvienības spēles translēs TV6, visas Belgradas grupas spēles - Viasat Sport Baltic.