Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Itālija aizsūta mājās čempioni Spāniju

© Scanpix

Šodien no "Euro 2016" izstājās iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja Spānija, kura 1/8 finālā ar 0:2 piekāpās Itālijas izlasei. Uzvaras vārti Džordžo Kjelīni kontā.

Itālija grupu turnīra pēdējā mačā atpūtināja daudzus pamatsastāva vīrus, taču šodien laukumā atkal bija optimālais sastāvs, kas grupā bija atnesis gan pret Beļģiju (2:0), gan Zviedriju (1:0). Spānija pēdējā apakšgrupas mačā tikās ar citu kandidāti uz pirmo vietu grupā Horvātiju un, par spīti iegūtajam pārsvaram, zaudēja ar 1:2 un palika otrajā vietā. Pirms četriem gadiem 2012. gada Eiropas čempionātā abas komandas tikās finālā, toreiz spāņiem triumfējot ar 4:0. Šī mača uzvarētājam 1/4 finālā tikšanās ar Vāciju.

Itālijai lielisks puslaiks un pelnīta vadība
Itālija jau no pirmās minūtes nevilcinoties metās aktīvos uzbrukumos. De Hea bieži nācās iesaistīties spēlē un 9. minūtē spāņu vārtsargam nācās tiešām glābt savu komandu - pēc Florenci centrējuma ar galvu sita Pellē, taču de Hea izvilka bumbu no apakšējā stūra. Brīdi vēlāk Itālija atkal saasināja situāciju, un Džakerīni ar sitienu atmuguriskā lēcienā atkal bīstami apdraudēja vārtus, bet de Hea atkal bija vietā. Spānija bija pāris cerīgi uzbrukumi, taču nekā ļoti bīstama, itāļiem kontrolējot mača gaitu.

Puslaika vidū De Šiljo ar teicamu centrējumu no kreisās malas izvirzīja uzbrukuma smailē Parolo, taču pēc sitiena ar galvu bumba lidoja garām. Lai arī Spānija spēja biežāk veidot savus uzbrukumus un nedaudz bija atvirzījusi spēli no saviem vārtiem, Itālijas vārtu guvums joprojām brieda un 33. minūtē arī nobrieda - pēc Edera soda sitiena de Hea atvairīja bumbu vārtu priekšā, izsita bumbu arī Džakerīni, bet tālāk tā nonāca pie Kjelīni, kurš to sita jau gandrīz tukšā cietoksnī. Puslaika beigās Džakerīni bija tuvu rezultāta dubultošanai, bet de Hea spēja aizķert bumbu, kas lidoja tuvu vārtu augšējam stūrim.

Spāņi neizmanto iespējas izglābties, Itālija 1/4 finālā
Spāņi otrā puslaika sākumā centās spēlēt aktīvu futbolu, un tas varēja dot rezultātu jau visai drīz - pēc Silvas centrējuma bumba vārtu priekšā nonāca pie Moratas, taču bumba pēc uzbrucēja sitiena lidoja tieši virsū Bufonam. Itālija visai drīz atbildēja ar ļoti bīstamu prettriecienu, kad Eders nonāca lieliskā sitiena pozīcijā soda laukumā, taču de Hea kārtējo reizi glāba savu komandu. Puslaika vidū spāņi sāka jaunu aktivitātes vilni, aktīvam esot uzmanītajam Adurisam, kura sitiens no soda laukuma līnijas pretī vārtiem lidoja nedaudz garām.

Arvien tuvojoties pamatlaika beigām, Spānija tika pie vairākām iespējām izvilkt vismaz papildlaiku. Bufonam nācās glābt gan pēc Injestas, gan Pikē bīstamiem sitieniem, savukārt itāļi nepārtraukti centās atrast iespēju aizskriet pretuzbrukumā. Pamatlaika izskaņā izcila iespēja glābt savu izlasi bija Pikē, kurš nokļuva viens pret Bufonu, taču itāļu vārtsargs atkal bija pārāks. Mirkli vēlāk prettriecienā pēc Darmjana centrējuma bumba vārtu priekšā atlēca pie Pellē, kurš apsteidza de Hea un pazudināja pēdējās spāņu cerības - 2:0, Itālija 1/4 finālā, savukārt spāņiem triumfēt Eiropas čempionātā trešo reizi pēc kārtas neizdevās.