Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Regža zaudē un atvadās no olimpiskā sapņa

© CEV

Kontinentālā kausa izcīņas fināls noslēdzies Latvijas duetiem. Izšķirošajā mačā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar 1-2 piekāpās austriešiem Aleksandram Hūberam un Robinam Zeidlam, kas nozīmē nekvalificēšanos Rio olimpiskajām spēlēm.

Iepriekš tika nolemts, ka pozitīva iznākuma gadījumā uz Olimpiskajām spēlēm dosies Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Viņu asistenti ceļā pretī Rio bija šosezon labi Pasaules kausa tūres apritē iegājušie Rihards Finsters un Edgars Točs. Latviešu pirmie pretinieki bija Austrijas pludmales volejbolisti. Pirmie laukumā devās Pļaviņš un Regža, kuru pretinieki bija Tomass Kunerts un Kristofs Dreslers.

Spēles ievadā pāri punktus krāja pārmaiņus, bet tad Pļaviņš un Regža veica pirmo lielo izrāvienu, no minimāla deficīta izvirzoties vadībā ar 9:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši pilnībā dominēja laukumā, iekrājot arī astoņu punktu pārsvaru (14:6). Lielākais Latvijas dueta pārsvars setā bija deviņi punkti, neradot nekādus jautājumus par uzvarētāju pirmajā setā. Lai arī latvieši nedaudz atslāba, sets noslēdzās ar rezultātu 21:14.

Otrā seta sākumā austrieši turpināja pirmā seta beigās iesākto, izvirzoties vadībā ar 3:0 un 5:1. Nākamajās izspēlēs latvieši spēja atspēlēties, sadeldējot deficītu līdz minimumam (5:6). Austrijas pāris atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet tehniskajā pārtraukumā atradās vadībā vien ar 11:10. Kādu laiku austrieši saglabāja divu punktu pārsvaru, bet seta galotnē prasmīgāk nospēlēja Pļaviņš un Regža, svinot uzvaru ar 2-0 (21:14, 22:20).

Pēc šī mača uzreiz spēli aizvadīja Finsters un Točs, kuru pretinieki bija Austrijas pirmais numurs šajā turnīrā - Aleksandrs Hūbers un Robins Zeidls.

Otro maču labāk iesāka Hūbers un Zeidls, izvirzoties vadībā ar 5:3. Drīz vien rezultāta starpība sasniedza arī trīs punktus (7:4). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija neuzlabojās, latviešiem nespējot atgūt zaudēto un vēl vairāk slīkstot mīnusos - 8:13. Pēc atpūtas Austrijas pāris noņēma visus jautājumus, sagraujot Latvijas duetu. Grūti gan spriest par to, kāpēc Finsters un Točs nespēja seta galotnē izrādīt nekādu pretestību pretiniekiem. Sets noslēdzās ar graujošo 21:10.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem sāka latvieši un saglabāja iekrāto pārsvaru samērā ilgu laiku, kas kliedēja bažas par kādu savainojumu (no tāda neilgi pirms turnīra atguvās Točs). Pirms tehniskā pārtraukuma Latvijas pāri guva vēl vienu svarīgu punktu, atpūtā dodoties vadībā ar 12:9. Seta otrajā pusē Finsters un Točs turpināja spēlēt gana pārliecinoši, lai saglabātu iepriekš iegūto pārsvaru. Rezultāta starpība sasniedza arī četrus punktus, bet seta galotnē Hūbers un Zeidls veica izrāvienu, panākot izlīdzinājumu (20:20). Seta galotne ieilga, latvieši atspēlēja vairākas mačbumbas, bet Austrijas duets tomēr salauza Finstera un Toča pretestību, svinot uzvaru ar 2-0 (21:10, 28:26).

Tādējādi dueļa starp Latviju un Austriju uzvarētājs noskaidrojās trešajā mačā, kurā Hūbera un Zeidla pretinieki bija Pļaviņš un Regža.

Izšķirošo maču ļoti labi sāka Pļaviņš un Regža, kuri pirmie veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 7:3. Austrieši pie nelabvēlīgā 5:9 sasparojās un tehniskajā pārtraukumā vairs devās vien ar minimālu deficītu. Latvieši nespēja noturēt vadību pēc atpūtas, nonākot iedzinējos ar 13:15. Nekas gan nebija zaudēts un seta izskaņā Pļaviņš un Regža izrāva uzvaru ar 23:21.

Otrā seta pirmajā pusē Latvijas duets atkal ieguva četru punktu pārsvaru (9:5). Līdz tehniskajam pārtraukumam izdevās saglabāt trīs punktu pārsvaru, bet seta otrajā pusē spēle un rezultāts izlīdzinājās. Pāri cīnījās punkts punktā vēl ilgi, latviešiem nerealizējot vienu mačbumbu pēc otras. Tikmēr austrieši savu izdevību garām nelaida, izraujot uzvaru ar 28:26.

Līdz ar to dueļa liktenis izšķīrās trešajā setā. Līdz seta galotnei cīņa ritēja līdzīgi, bet tad ar 12:10 vadībā izvirzījās Pļaviņš un Regža. Iegūto pārsvaru atkal neizdevās noturēt, ievelkot maču garā galotnē. Tajā tomēr Pļaviņš ar Regžu atzina pretinieku pārākumu ar 19:21, zaudējot maču ar 1-2.

Tādējādi Latvijas dueti cīņu par olimpisko ceļazīmi vairs neturpinās un Rio olimpiskajās spēlēs Latviju pludmales volejbolā pārstāvēs vienīgi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.