Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

NBA draftā bez latviešiem, Saboni aizmaina pret Ibaku

© SCANPIX

Bruklinā noslēdzies ikgadējais NBA jauno spēlētāju drafts, kurā ar pirmo numuru izvēlēts Austrālijas talants Bens Simonss. Cerība par Iļjas Gromova draftēšanu nepiepildījās, un Latvijas basketbolistu šajā draftā nebija.

Iļja Gromovs bija izpelnījies ļoti pozitīvas atsauksmes pēc publiskā treniņa NBA skautu priekšā jūnija sākumā, kas noveda pie vairākiem individuāliem treniņiem ar dažādiem NBA klubiem. Pēdējās drafta prognozēs viņa vārds gan neparādījās, un labvēlīgi pārsteigumi nenotika arī šonakt, jo draftā izraudzīto 60 spēlētāju vidū Gromova nebija.

Pārsteigumi nenotika arī pirmo divu vietu izvēlē. Jau iepriekš bija zināms par austrālieša Bena Simonsa došanos uz Filadelfijas „76ers” kā drafta pirmajam numuram, tāpat arī visai droša bija 18 gadus vecā Djūkas vieglā uzbrucēja Brendona Ingrema nonākšana Losandželosas „Lakers”.

Īstā drafta intriga sākās ar trešo izvēli, kas piederēja Bostonai. Tika draftēts atlētiskais un fiziski spēcīgais Džeilens Brauns, kamēr ar ceturto numuru tika izraudzīts horvāts Dragans Benders. Jau iepriekš izskanēja Bendera salīdzinājumi ar Kristapu Porziņģi un nu abi tikuši draftēti ar ceturto numuru. Benders nonācis Fīniksas „Suns” sistēmā.

Lietuvas centrs Domants Sabonis palika ārpus pirmā desmitnieka un tika draftēts ar 11 numuru. Viņu izvēlējās „Magic”, taču uzreiz aizmainīja uz Oklahomas „Thunder”. Apjomīgajā maiņas darījumā Orlando pievienoja arī aizsargu Viktoru Oladipo, turku uzbrucēju Ersanu Iljasovu, bet pretim saņēma atlētisko spāņu spēka uzbrucēju Seržu Ibaku. Ibaka aizvadīja salīdzinoši pieticīgu sezonu (12.6 punkti un 6.8 atlēkušās bumbas), turklāt pēc nākamās sezonas viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Eiropas rangā Sabonis palika trešais, jo ar devīto numuru ”Raptors” izvēlējās Austrijas centru Jākobu Peltlu. Ar 13. numuru Fīniksa izraudzījās grieķi Georgiosu Papajanni un aizmainīja uz Sakramento, bet spānis Huans Ernangomess pēc drafta 15. izvēles nonāca Denverā. Kopumā pirmajā kārtā tika draftēti deviņi Eiropas spēlētāji un tikai 16 ASV spēlētāji. Tik liela pārējo valstu pārstāvniecība pirmajā kārtā ir jauns rekords. Otrajā kārtā tika draftēti septiņi Eiropas spēlētāji.

Porziņģa pārstāvētā „Knicks” draftā jaunus spēlētājus neieguva, jo tā savas drafta izvēles bija iztērējusi jau iepriekš maiņu darījumos.