Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Vācija uzvar Ziemeļīriju un C grupā izcīna pirmo vietu

© Scanpix

Eiropas čempionāta C grupas ietvaros Vācija spēlēja pārliecinoši, tomēr guva tikai vienus vārtus un pārspēja Ziemeļīriju 1:0.

Pirms spēles
Vācijas un Polijas izlases pirms pēdējām spēlēm dalīja pirmo un otro vietu grupā un tikai iznākumi pēdējā kārtā iezīmētu skaidrāku vietu sadalījumu. Abu vienību uzvaras gadījumā tiktu skatīta vārtu attiecība un tas noteiktu, kura no abām būtu pirmā, taču, ja Ukraina pārspētu poļus, tad Vācijai derētu arī tikai punkts. Objektīvi Ziemeļīrijas cerības uz uzvaru šovakar bija visai niecīgas, tādēļ Vācijas uzdevums bija gūt maksimāli daudz vārtus, lai no grupas varētu iziet kā pirmā. Nedz Ziemeļīrijas, nedz Vācijas sastāvos savainoto spēlētāju šovakar nebija

Vācijas neapturamais spiediens atmaksājas ar vārtu guvumu
Nebija grūti paredzēt, ka favorīte šajā mačā būs pašreizējā pasaules čempione Vācija. Ziemeļīrija savukārt apzinājās, ka šovakar galvenais būtu noturēt neizšķirtu un veiksmes gadījumā pašiem gūt vārtus, lai sarežģītu dzīvi Vācijai, taču atvieglotu savējo. Jau no pirmajām minūtēm Vācija pārņēma mača iniciatīvu savās rokās, savukārt ziemeļīriem nekas citas neatlika, kā aktīvi presingot un mēģināt apspēlēt savus pretiniekus ar lielu cīņassparu. Mača sākumā laba izdevība bija Mario Gecem, kura sitienu atvairīja Maikls Makgoverns un pie atlēkušās bumbas pirmais piesteidzās Džošuā Kimmihs, kurš sita to nedaudz pāri vārtiem. Nedaudz vēlāk Vācija nospēlēja ļoti skaisti, kad pēc tālas piespēles bumbu ar krūtīm Tomasam Milleram iemeta Mario Gomess, taču Millers, sitot ar pirmo pieskārienu, raidīja bumbu pavisam nedaudz gar tālo vārto stabu.

Millera lielgabals joprojām palika piešauts un pēc Džošuā Kimmiha precīza centrējuma uzbrucējs bumbu ar galvu sita pa vārtu stabu. Pēc daudziem vētrainiem uzbrukumiem Vācijas centieni beidzot atmaksājās - Ezils bija ieskrējies centra zonā, izpildīja caurejošu piespēli Milleram, kurš tika garām savam sedzējam, piespēlēja atpakaļ Gomesam un uzbrucējs raidīja bumbu mērķī - 1:0. Vāciešu pirmā puslaika nelaimes putns Millers joprojām turpināja terorizēt Ziemeļīrijas aizsardzību, taču bumba pēc viņa sitieniem kā negāja, tā negāja vārtos un viens no komandas labākajiem spēlētājiem jau otro reizi mačā norībināja vārtu konstrukciju. Vēl viena laba izdevība pašā spēles noslēgumā bija Gomesam, tomēr rezultāts līdz ar puslaika beigām palika nemainīgs.

Makgoverns vairākas reizes glābj Ziemeļīriju, Vācijai labas iespējas panākt lielāku pārsvaru
Otrais puslaiks sākās ar nedaudz nepārliecinošu Vācijas spēli, kad savā laukuma pusē, tuvu pie soda laukuma, kļūdījās aizsargi un bumbu savāca ziemeļīri, tomēr to īsti nesavaldīja un epizode līdz ar to noslēdzās. Nedaudz vēlāk divas teicamas epizodes radās Gecem, taču pēc viņa sitieniem fantastiski spēlēja Makgoverns, kurš glāba savu komandu no vārtu zaudējumiem. Joahims Lēvs pēc mirkļa Geci nomainīja un vietā stājās Andrea Širrle. Ar pretuzbrukumiem ik pa laikam atbildēja Ziemeļīrija, taču pasaules čempionu aizsardzība darbojās veiksmīgi un nepieļāva briesmas pie saviem vārtiem.

Vāciešu ofensīva nemazinājās ne brīdi. Iespēja gūt otros vārtus radās Gomesam, kad uzbrucējs pēc komandas biedra centrējuma nedaudz neaizsniedzās līdz bumbai un nedaudz vēlāk labi uzsita ar galvu, tomēr atkal savu meistarību nodemonstrēja Makgoverns.