Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

No amata atkāpjas Ukrainas futbola izlases treneris

© SCANPIX

Ukrainas futbola izlase vairs pat teorētiski nevar izvairīties no pēdējās vietas C apakšgrupā un pēc šā vakara spēles pret Poliju dosies mājās. Vēl pirms gaidāmā mača atkāpšanos no amata apstiprināja galvenais treneris Mihailo Fomenko.

Televīzijā vaicāts, vai spēle pret Poliju viņam būs pēdējā pie izlases stūres, Mihailo Fomenko atbildēja apstiprinoši: "Jā. Kāda gan jēga turpināt tālāk, ja nav izpildīts uzdevums, kas tika izvirzīts trenerim?!" Baumo, ka nākamais izlases vadītājs varētu būt viens no Fomenko asistentiem - leģendārais uzbrucējs Andrijs Ševčenko. "Un kāpēc gan ne? Cilvēks ar futbola pieredzi, pabeidzis kursus, viņam ir UEFA Pro licence. Dod Dievs, lai viņš būtu tāds pats treneris, kā bija futbolists," sacīja Fomenko.

Vēl pirms finālturnīra Ukrainā lielas bažas raisīja Kijevas "Dynamo" un Doņeckas "Shakhtar" grupējumu savstarpējās attiecības izlasē. Klubu sezonas beigās abu komandu savstarpējā mačā izvērtās pamatīgs kautiņš, un "Shakhtar" pussargs Tarass Stepanenko visas valsts priekšā paziņoja, ka viņa draudzība ar vienu no izlases līderiem Andriju Jarmolenko ir beigusies.

Fomenko neslēpa, ka komandas mikroklimats ne tuvu nav ideāls: "Mēs tam pievērsām uzmanību vēl draudzības spēļu laikā pret Kipru un Velsu. Nejutām to kolektīvu, kas mums izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru. Paši redzējāt, kas notika čempionāta beigās. Tas arī iedragāja psiholoģiju."

Fomenko, kuram septembrī apritēs 68 gadi, pie Ukrainas izlases stūres stājās 2012. gada decembrī un vairākkārt pagarināja līgumu par sadarbības turpināšanu. Sekmīga starta gadījumā Fomenko tika apsolīta iespēja palikt pie valstsvienības stūres, tomēr nu skaidrs, ka līgums vairs netiks pagarināts.