Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

NBA: Klīvlendai iespaidīgs sākums un uzvara, finālā būs septītā spēle

© Scanpix

Klīvlendas "Cavaliers" savā laukumā ar 115:101 pieveica "Warriors", NBA finālā panākot neizšķirtu 3-3. Lebrons Džeimss guva 41 punktu, bet Stefens Karijs pirmoreiz karjerā tika izraidīts no spēles.

„Warriors” iepriekšējās spēles pēdējās ceturtdaļā guva tikai 13 punktus un neizmantoja iespēju nodrošināt NBA titulu. Šodien ierindā atkal bija Dreimonds Grīns, bet traumas dēļ sērija beigusies Endrjū Bogutam. Taču „Warriors” turpināja iepriekš iesākto neveiksmīgo sniegumu un šodienas pirmajā ceturtdaļā guva tikai 11 punktus, uzstādot visas sezonas antirekordu.

Kamēr „Warriors” joprojām nespēja sakārtot savu uzbrukumu un meta garām arī salīdzinoši vienkāršus metienus, „Cavaliers” ar Kairiju Ērvingu un Lebronu Džeimsu priekšgalā bija uz viļņa un izrāvās 20 punktu vadībā (31:11). Ātri divas piezīmes nopelnīja Kevins Lavs, taču "Warriors” komandā līdzīgs liktenis piemeklēja Stefenu Kariju.

„Warriors” problēmām pievienojās Andrē Igudalas muguras sāpes, kuru dēļ viņš devās uz ģērbtuvēm, taču vēlāk spēli turpināja. Otrajā ceturtdaļā Goldensteitai izdevās nedaudz atgūties, vairākus tālmetienus realizējot Karijam, bet „Cavaliers” turpināja darboties efektīvi un izcēlās arī ar visai viegli izkārtotiem „alley-oop” dankiem. Iespaidīgs pārsvars Klīvlendai bija līdz pat trešās ceturtdaļas pēdējā minūtēm, kad savu vārdu ar pāris tālmetieniem pēc kārtas teica Klejs Tompsons, palīdzot „Warriors” pēdējo ceturtdaļu sagaidīt ar vairs tikai deviņu punktu deficītu (71:80).

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Karijs nopelnīja piekto piezīmi, taču līdzīgi kā spēles pirmajā pusē „Warriors” treneris Stīvs Kers nolēma riskēt un paturēt savas komandas līderi laukumā. Deficīts gan joprojām saglabājās, lielā mērā Lebrona dēļ - viņš, ieskaitot trešās ceturtdaļas izskaņu, guva 18 Klīvlendas punktus pēc kārtas. Leandru Barboza savukārt centās uzturēt „Warriors” izredzes, bet groza apakšā Klīvlenda izmantoja Tristana Tompsona auguma pārsvaru un viņa sedzēju biežo palīdzību spēlē pret Lebronu.

Četras minūtes pirms beigām sesto piezīmi saņēma Karijs, pie pretinieku groza cenšoties atņemt bumbu Džeimsam. Karijs par šo tiesneša lēmumu protestēja tik agresīvi, ka saņēma arī tehnisko piezīmi un tika izraidīts no spēles. Šī bija pirmā reize Karija karjerā, kad viņš izraidīts no spēles, un pirmā reize kopš 2013. gada izskaņas, kad viņš saņēmis sešas piezīmes. Uzreiz pēc tam sekoja vēl vairākas Goldensteitai neveiksmīgas epizodes, kamēr „Cavaliers”, skatītāju ovāciju pavadīta, mierīgi nokārtoja uzvaru ar 115:101.

„Cavaliers” kļuvusi par tikai trešo komandu NBA vēsturē, kura finālā no deficīta 1-3 spējusi panākt septītās spēles nepieciešamību, turklāt iepriekšējais šāds gadījums bija tieši pirms 50 gadiem. Vēl neviena komanda gan nav pratusi pēc 1-3 finālsērijā uzvarēt. „Cavaliers” to mēģinās paveikt pēc trim dienām Oklendā.

Džeimss otrajā spēlē pēc kārtas izcēlās ar 41 punktu, tāpat viņa kontā 11 piespēles, astoņas atlēkušās bumbas, četras pārtvertas piespēles un trīs bloki. Ērvings pievienoja 23 punktus, kamēr Tristans Tompsons atzīmējās ar „double-double” 15+16 un labāko +/- rādītāju komandā, proti, plus 32. Lavs tikmēr laukumā pabija vien 12 minūtes. Goldensteitai Karijs sameta 30 punktus, Tompsons 25, bet pagalam dziļā bedrē iekritis Herisons Bārnss. Viņš pēdējās divās spēlēs kopā trāpījis tikai divus no 22 metieniem no spēles...